Pretraga

Tuga na zagrebačkom sveučilištu: Preminuo dugogodišnji profesor FOI-ja, predavao je i u školama

A- A+

S Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu stiže tužna vijest – preminuo je umirovljeni dugogodišnji profesor tog fakulteta Benedikt Bojanić-Glavica. Na tom fakultetu radio je od osnutka, a tijekom svoje karijere napisao je ili je koautor preko stotinu radova.

Foto: Pixabay

Fakultet organizacije i informatike objavio je tužnu vijest da je u 86. godini preminuo izvanredni profesor u miru, Benedikt Bojanić-Glavica. Kako su izvijestili s fakulteta, sahrana će se održati u krugu obitelji dok je misa zadušnica u crkvi Sv. Nikole 30. lipnja u 18:00 sati.

Kako stoji u njegovoj biografiji objavljenoj na webu FOI-ja, profesor je srednju školu završio u Varaždinu, a diplomirao je na
Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1962. godine, te je postdiplomski studij je završio na Fakultetu ekonomskih nauka u Zagrebu 1971. godine.

– Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu 1982. godine s temom ‘Ekonomski efekti matematičkog modeliranja u industriji namještaja’. Bio je stipendist Kombinata Varteks, gdje je i radio, a kasnije je predavao u školama u Varaždinu i u Zagrebu. U Višoj ekonomskoj školi u Varaždinu radi od 1964. godine, a osnivanjem Fakulteta organizacije i informatike izabran je u zvanje sveučilišnog predavača iz predmeta Elementi statističke metode. Godine 1983. postaje docent, a 1987. izvanredni profesor. Radio je i u Zavodu za ekonomiku, inženjering i projektiranje u Varaždinu. Profesor Bojanić – Glavica bio je i prodekan za nastavu Fakulteta, navode s FOI-ja.

Ističu kako je profesor Bojanić-Glavica samostalno  i u suautorstvu objavio 102 znanstvena, stručna i pedagoška rada.

– Izražavamo duboku sućut obitelji preminulog profesora, poručuju s FOI-ja.