Pretraga

U 41. godini preminuo zagrebački profesor: ‘Ostat će nam trajno u najljepšoj uspomeni’

A- A+

Tužna vijest stiže sa Sveučilišta Libertas u Zagrebu. U 41. godini života preminuo je profesor Kristijan Marić, a kolege i studenti opraštaju se od njega.

Kristijan Marić|foto: Sveučilište Libertas

– Naš dragi profesor i prijatelj doc. dr.sc. Kristijan Marić preminuo je u nedjelju, nakon teške bolesti, u 41. godini života. Kristijan će nam zbog svoje dobrote, vedrog duha i nepresušne energije ostati trajno u najljepšoj uspomeni. Obitelji našeg dragog Kristijana izražavamo naše najdublje saučešće, stoji u obavijesti Sveučilišta Libertas.

Prema informacijama s web stranica Sveučilišta, Marić doktorsku disertaciju na temu ‘Modeli za podizanje izvozne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva’ obranio 2019. Već tada je imao višegodišnje isustvo u poslovnom sektoru i kao predavač na nekoliko visokoobrazovnih institucija u gradu Zagrebu. Uz to je autor velikog broja znanstvenih i stručnih radova, a obnašao je funkciju izvršnog direktora u poduzeću Hittner u Bjelovaru.

Osim uprave Sveučilišta Libertas od Marića su se putem društvenih mreža oprostili i kolege te studenti.

– Najbolji profesor na Libertasu, pravedan i uvijek spreman na šalu. Prerano nas je napustio. Počivaj u miru Božjem. Obitelji i prijateljima iskrena sućut.

– Izražavam posljednji pozdrav dragom kolegi i iskrena sućut obitelji. Stvarno je bilo zadovoljstvo surađivati sa Kristijanom. Svojim doprinosom je Sveučilište Libertas činio ugodnim mjestom, neke su od poruka.