Pretraga

Uhvaćen još jedan ‘specijalac’ koji je lažirao potvrdu o završetku faksa: Pomoću nje se htio upisati na novi studij

A- A+

Uhvaćen je još jedan ‘genijalac’ koji je krivotvorio potvrdu o završetku studija. Ovoga puta, riječ je o krivotvorenoj potvrdi veleučilišta u Požegi, izvijestila je Policijska uprava požeško-slavonska. Mlađi muškarac ispravu je koristio kako bi upisao daljnji studij u Zagrebu.

policijska rotirka i stolci u školskoj učionici

Foto: Unsplash

Policijska uprava požeško-slavonska izvijestila je kako su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio tri kaznena djela ‘Krivotvorenje isprave’. Mladić je krivotvorio potvrdu o završenom studiju.

– Naime, osumnjičeni je u mjesecu listopadu 2021. u dva navrata i u veljači 2023. na veleučilište s područja Zagreba proslijedio krivotvorene potvrde veleučilišta iz Požege temeljem čega mu je omogućen upis na daljnji studij, navodi se u priopćenju policije.

Izdvojeni članak
policijska rotirka i stolci u školskoj učionici

Studentica lažirala ocjene da dobije državnu stipendiju: Policija podnijela kaznenu prijavu protiv nje

Dodaju i da protiv 28-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Podsjetimo, o posljednjem slučaju nalik ovome sredinom lipnja izvijestila je PU varaždinska. U tom je slučaju studentica lažirala potvrdu o studiranju tako je u njoj izmijenila podatak o uspjehu na studiju i to da je upisana u 2. nastavnu godinu, iako je ponavljala 1. te podatke o ECTS bodovima, prosječnu ocjenu i težinski prosjek ocjena. Tu je lažiranu potvrdu koristila kako bi ostvarila pravo na državnu stipendiju. I u tom je slučaju podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.