Pretraga

MUP traži 670 mladih koji žele postati policajci: Pogledajte koji su njihovi uvjeti

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova traži mlade koji žele postati policajci i policajke. Objavili su natječaj za upis polaznika i polaznica u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac. Planira se upis ukupno 670 polaznika koje nakon završenog obrazovanja čeka posao.

Foto: MUP

Ako tražite poziv koji će vam svakodnevno donositi nove izazove i u kojem ćete aktivno sudjelovati u očuvanju sigurnosti i mira u našoj zajednici, Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske ima priliku za vas!

Pod sloganom ‘Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!‘, MUP je pokrenuo inspirativnu kampanju koja poziva sve mlade i motivirane pojedince da postanu dio policijskih snaga. U godini 2024./2025., otvaraju vrata za 500 polaznika i polaznica Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih, kao i za 150 budućih učenika III. razreda Policijske škole ‘Josip Jović’, uz poseban odjel od 20 mjesta za Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Njihovi programi su osmišljeni kako bi kandidati stekli ne samo znanje i vještine potrebne za uspješno obavljanje policijske dužnosti, već i kako bi izgradili karakter i fizičku spremnost koja se očekuje od onih koji nose odoru. Nakon završetka, kandidati će imati priliku služiti zajednici, štiteći pravdu i mir.

Iz MUP-a pozivaju polaznike koji su državljani Republike Hrvatske, mlađi od 28 godina (za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih) ili mlađi od 19 godina (za III. razred Policijske škole), sa završenom srednjom školom odgovarajuće razine kvalifikacije, osobno dostojni za policijsku službu te nezavisni od političkih stranaka.

Njihov poziv otvara put karijeri koja pridonosi sigurnosti građana i očuvanju javnog reda i mira. Nakon uspješno završenog programa, polaznici će dobiti priliku za rad u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Za više informacija i detalje o prijavama posjetite službenu stranicu MUP-a. Budite brzi, krenite stazama koje vode prema izvrsnosti i profesionalnom razvoju. Vaša budućnost u policijskim redovima počinje ovdje, poručili su iz MUP-a.