Pretraga

Uskoro počinje nova akademska godina: Ovi savjeti će vam dobro doći ako ste brucoš

A- A+

Od 1. listopada službeno počinje akademska godina 2023./2024. Iako je na nekim fakultetima u drugim gradovima nastava već počela i brucoši su imali orijentacijske dane i uvodna predavanja, mnogim studentima prvi dan nastave počinje idućeg ponedjeljka. U našem Redakcija podcastu naši novinari Ramona i Hrvoje prisjetili su se svojih brucoških dana, kako su se snašli na faksu i podijelili nekoliko savjeta kako ‘preživjeti’ prve studentske dane.

dvorana za predavanje puna studenata

Razmišljate li o tome upisati jedno- ili dvopredmetni studij, evo vodiča o tome kako donijeti odluku | Foto: Unsplash

Uskoro kreće još jedna akademska godina. Iako je nekim studentima u drugim gradovima nastava počela već u rujnu, službeni početak akademske godine 2023./2024. je 1. listopada. Uoči toga naši su se novinari, Ramona i Hrvoje u novoj epizodi Redakcija podcasta prisjetili svojih brucoških dana. Ramona je ispričala kako je prije početka predavanja išla vidjeti gdje joj se zgrada faksa uopće nalazi.

– Išla sam s mamom u Zagreb, nešto smo išle obavljati i ja o tome uopće nisam razmišljala, ali moja mama je. Nije mi ništa rekla nego smo samo šetale, došle do jednog parka, ona je sjela i rekla da si odem pronaći faks da znam gdje trebam ići za par tjedana. I to je bila jako dobra odluka s njene strane jer sam onda prvog dana znala kako doći do faksa i na koja vrata moram ući, rekla je Ramona.

Hrvoje se na to nadovezao i rekao kako je za brucoše koji nisu iz grada u kojemu će studirati jako korisno da, uz lociranje same zgrade fakulteta, provjere i kojim sve rutama mogu doći do njega. Razlog za to je taj što se uvijek se može dogoditi situacija da bude zastoj u prometu pa je dobro znati i neke prečice, ali i alternativne puteve.

– Ovisi koji fakultet ste upisali, ali neki imaju jako komplicirane i ogromne zgrade. I prvi put kada ti netko kaže da imaš predavanje u dvorani 327 A/F, sad se ti snađi. Tako da se nemojte bojati pitati za upute gdje se što nalazi, nije sramota biti pogubljen prvih par dana, čak i tjedana, objasnila je Ramona.

Cijeli podcast o prvom danu općenito u osnovnoj, srednjoj, ali i na faksu te koje su još savjete naši novinari podijelili, poslušajte na našem YouTube kanalu ili u videu ispod.