Pretraga

Sveučilište pokrenulo dosta moderan diplomski studij: Počinje se izvoditi već ove godine

A- A+

Novi diplomski sveučilišni studij Digitalno komuniciranje, od ove se akademske godine počinje izvoditi na Sveučilištu u Zadru. Osim teorijskih, studenti će imati priliku steći i praktična znanja iz raznih relevantnih područja.

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru dobilo je novi diplomski sveučilišni studij Digitalno komuniciranje, koji se počinje izvoditi već od ove akademske godine.

Bit će i prakse

Riječ je o studiju osmišljenom za osposobljavanje stručnjaka za analiziranje podataka, interpretaciju rezultata, psihologiju komuniciranja, odnose s javnošću, korporativne i strateške komunikacije, komunikacije u interkulturnom okruženju te sudjelovanju, stvaranju i dijeljenju sadržaja u digitalnoj eri.

Uz torijska, studenti će steći i praktična znanja iz područja kao što su odnosi s javnošću, digitalni marketing, krizno komuniciranje, inovativne tehnologije i drugih. Na studiju je predviđena i obavezna stručna praksa, koja će pomoći studentima u usvajanju znanja te ih pripremiti za buduće poslove.

Izdvojeni članak

Na drugom najvećem sveučilištu za par tjedana kreće novi studij: ‘Prvi je takav u Hrvatskoj’

Izvanredni i redovni studij

Studij Digitalno komuniciranje ima četiri semestra, tijekom kojih će studenti slušati i polagati ukupno 16 kolegija. Pri završetku studija, steći će akademski naziv magistar ili magistrica digitalnog komuniciranja.

Kako navodi Sveučilište u Zadru, male studijske grupe od 20 studenata omogućit će kvalitetan rad nastavnika sa studentima, a uz redovni, izvodit će se i izvanredni studij za kojeg je predviđeno 10 mjesta.

Prijave za upis zaprimaju se putem online obrazaca od 19. do 30. rujna 2022. godine, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, kao i na njihovom Facebook te Instagram profilu.