Pretraga

Veliki osječki fakultet izabrao starog-novog dekana: Na čelu će biti do 2027.

A- A+

Od 1975. godine kada je utemeljen Pravni fakultet u Osijeku, mandat dekana obnašalo je njih 15, od kojih su tri reizabrani. Među njima je i dosadašnji dekan, Tunjica Petrašević koji će prema većini glasova Fakultetskog vijeća tu dužnost imati za novo mandatno razdoblje od ove godine do 2027.

Reizabran dekan Pravnog fakulteta u Osijeku

Reizabran dekan Pravnog fakulteta u Osijeku | foto: PRAVOS

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera iduće godine očekuju izbori za rektora, a ovoga je tjedna reizabran dekan Pravnog fakulteta u Osijeku, Tunjica Petrašević. Njegova posvećenost tom Fakultetu vidljiva je tijekom godina djelovanja na njemu. Zaposlio se 2006. godine kao asistent na Katedri pravno-povijesnih znanosti, predmet Opća povijest prava i države.

Od 2013. do 2018. bio je predsjednik Katedre za europsko pravo, a zatim je započeo sa svojim radom u Upravi, najprije kao prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije od 2014. do 2019. godine.

Izdvojeni članak
Pravni fakultet u Osijeku

Prav(n)a budućnost: Budi u pravu na PRAVOS-u!

Uloga vršitelja dužnosti dekana Pravnog fakulteta u Osijeku, pripala mu je 2019., a od 25. lipnja 2020. godine postaje dekan. Tijekom svog mandatnog razdoblja, među ostalim, pokrenuo je diplomski studij Socijalnog rada, na koji su studenti morali u Zagreb ili inozemstvo.

Pravni Fakultet službeno je utemeljen 1975. godine i jedno je od najstarijih visokih učilišta u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Organiziran je u 5 zavoda i 12 katedri, čini ga i Pravna klinika, Knjižnica i Tajništvo. Veličina Pravnog fakulteta u Osijeku očituje se u broju studentica i studenata koji ga pohađaju, a to je 3.670. Godišnje ga upisuje 400 studenata koji mogu sudjelovati u neke od tri studentske udruge.