Pretraga

U Osijeku iz policijskog oružja upucana studentica, kolege se opraštaju od nje: ‘Teško je naći riječi’

A- A+

Hrvatsku je zaprepastila vijest da je u  Osijeku život izgubila 21 godišnja djevojka, u stanu policijskog službenika (27) čijim je službenim oružjem upucana. Mladić je, prvotno je tvrdila policija, hitac ispalio zbog neopreznog rukovanja pištoljem. DORH je objavio da ga se sumnjiči za ubojstvo. Djevojka je bila studentica Pravnog fakulteta u Osijeku, a njeni kolege zatečeni su ovom tragedijom.

svijeća lampion

Foto: Goran Horvat, Pixabay

– U stanu u Osijeku došlo je do smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje. U ovom trenutku nismo u mogućnosti dati više informacija o dinamici ovog događaja, osim činjenice da je smrt djevojke nastupila od vatrenog oružja, a koje je ujedno i službeno oružje policijskog službenika koji je van službe, u vrijeme događaja bio prisutan u stanu, glasilo je tako jučerašnje priopćenje PU osječko-baranjske koje je zaprepastilo Hrvatsku.

Policija: Hitac je ispaljen zbog neopreznog rukovanja oružjem

Do tragedije je došlo u srijedu oko 22 sata, a kriminalističko istraživanje do jutros je okončano. Kako stoji u dopuni ovog priopćenja, istraživanjem je ‘utvrđeno da je 27-godišnji policijski službenik zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju od kojih ozljeda je preminula.’

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnji policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske počinio kazneno djelo ‘Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti’ iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom’ iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona na štetu 21-godišnjakinje, stoji u priopćenju PU osječko-baranjske.

Smrtno stradala djevojka bila je studentica Pravnog u Osijeku

Uz kaznenu prijavu 27-godišnji policajac će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim toga, udaljen je iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka. Smrtno stradala djevojka bila je studentica Pravnog fakulteta u Osijeku, s tugom i nevjericom o tome je putem društvenih mreža izvijestio Studentski zbor tog fakulteta.

– Trenutno su svi u šoku, teško je naći riječi za ovakvu situaciju. Pozivam sve ovim putem da se sutra u 11 sati se okupimo ispred Pravnog fakulteta u Osijeku kako bi odali počast preminuloj kolegici, rekao je za Vijesti Nove TV Karlo Rašić, predsjednik studentskog zbora na Pravnom fakultetu.

Dopuna teksta, 22. rujna u 18:45 h

DORH je naknadno, nakon objave ovog teksta, objavio priopćenje u kojem navodi da 27-godišnjeg policajca sumnjiči za ubojstvo.

– Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona/11, podnijelo sucu istrage Županjskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na štetu hrvatske državljanke (2002.), stoji u priopćenju DORH-a.

Copy link
Powered by Social Snap