Pretraga

Veterina uvodi 17 novih studija, i to na engleskom: A fotke s nastave su genijalne

A- A+

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavio je 17 programa poslijediplomskih specijalističkih studija na engleskom jeziku, namijenjenih cjelokupnoj europskoj, ali i svjetskoj veterinarskoj struci. Ovi su programi kreirani u okviru projekta koji je stopostotno sufinancirala Europska unija s 1,7 milijuna kuna.

foto: VEF

– U Hrvatskoj se mali broj studija izvodi na stranim jezicima što je ključan preduvjet za daljnju internacionalizaciju sustava visokoga obrazovanja kao i za unapređenje kvalitete visokoga obrazovanja kroz internacionalizaciju“, istaknuo je prof. dr. sc. Dean Konjević, voditelj projekta ‘Uspostava poslijediplomskih specijalističkih studija veterinarske medicine na engleskom jeziku’, koji je Veterinarski fakultet završio u suradnji s Hrvatskom veterinarskom komorom.

Nakon 30 mjeseci rada, u kojima su iz Europskog socijalnog fonda povukli preko 1,7 milijuna kuna, Veterinarski je fakultet dovršio pisanje programa i uspostavio 17 programa specijalističkih studija na engleskom jeziku.

– Internacionalizacijom se ostvaruje daljnja popularizacija našega Fakulteta, Sveučilišta, visokog obrazovanja i domovine u svijetu, što neupitno vodi prema privlačenju stranih studenata i znanstvenika, daljnjem unaprjeđenju našeg obrazovanja i znanosti, umrežavanju nastavnog osoblja i studenata i razmjeni spoznaja i ideja, a da ne govorimo o uključivanju u zajednička istraživanja i zajedničke studije, kaže profesor Konjević.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA S NASTAVE:

Provedbom projekta izrađeno je 17 programa specijalističkih studija koji su orijentirani ili na disciplinu – npr. kirurgija, hitna veterinarska medicina, epidemiologija, biosigurnost – ili na specifične vrste, kao što su upravljanje zdravljem svinja, goveda, pčela, upravljanje zdravljem stada i sl. Polaznici, ističu s Veterine, imaju izbor pohađati cjeloviti magisterij, ali i samo jedan dio studija s ciljem stjecanja poslijediplomskog uvjerenja ili diplome. Četiri studija prijavili su i za akreditaciju na europskom nivou (VETCEE).

Kroz projekt su, između ostalog, kupili i životinjske modele neophodni za uspostavu Clinical Skills Laba, kao novog standarda u europskom obrazovanju.

– Na njima studenti mogu usavršavati razne zahvate bez stresa, a prije rada na pacijentima. Osim toga, nastavnicima su osigurani tečajevi engleskog jezika i radionice za podizanje nastavničkih kompetencija, a financiran je i dolazak vanjskih vrhunskih stručnjaka koji su sudjelovali u izradi pojedinih kurikula, ističu s Veterinarskog fakulteta.