Pretraga

Izaslanstvo zagrebačkog fakulteta posjetilo predsjednika: Žele da se njihov glas više čuje

A- A+

Izaslanstvo Veterinarskog fakulteta u Zagrebu posjetilo je predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Na sastanku su razgovarali o aktivnostima fakulteta, kao i o trenutačnom položaju veterinarske struke u Hrvatskoj.

Foto: Predsjednik.hr

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, ovoga je ponedjeljka u svom uredu ugostio izaslanstvo Veterinarskog fakulteta u Zagrebu koji ove godine obilježava 104 godine postojanja.

Na sastanku su predstavnici Fakulteta, predvođeni dekanom Markom Samardžijom, predstavili predsjedniku djelatnost i aktivnosti Veterinarskog fakulteta kao jedine visokoškolske obrazovne institucije u Hrvatskoj koja se bavi znanstvenim istraživanjima i nastavom u području biomedicine i zdravstva u veterinarskim znanostima.

Izdvojeni članak

Poziv za vlasnike pasa: Veterinarski fakultet provodi istraživanje o kroničnom stresu ovih ljubimaca

Istaknuli su, također, i kako je tijekom svoje povijesti Fakultet igrao ključnu ulogu u razvoju veterinarske struke u Hrvatskoj i regiji te da danas djeluje organizacijski putem četiri odjela koji uključuju ukupno 25 zavoda i klinika. Na sastanku se raspravljalo i o trenutačnom položaju veterinarske struke u zemlji, a predstavnici Fakulteta istaknuli su svoju želju da njihov glas bude bolje čut i njihovi savjeti više uvažavani.

Predsjednik Milanović izrazio je podršku Veterinarskom fakultetu u njihovom daljnjem radu i angažmanu u očuvanju zdravlja životinja te poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.