Pretraga

[VIDEO] Izašla pjesma posvećena studentici koju je na Savi usmrtio pijani vozač: ‘Suze ne prestaju’

A- A+

Netom prije ljetne stanke za studente, 26. lipnja ove godine, pored studentskog doma Stjepan Radić – Sava dogodila se stravična prometna nesreća. Na pješačkom prijelazu Jarunske ulice motociklist bez položenog vozačkog ispita A kategorije, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola usmrtio je studenticu Petru Jerković. Sada je u Petrino ime osnovana Zaklada Petrin korak, a nekolicina naših poznatih pjevača okupila se i snimila pjesmu ‘Jedan korak (Vratite mi nju)’ posvećenu Petri.

Kadar iz spota za pjesmu jedan korak (Vratite mi nju)|screenshot: YouTube

– Mlada zagrebačka studentica Petra Jerković živjela je svoj život punim plućima. Uz hobije kao što su gluma u ZKM-u, ples, učenje stranih jezika i volontiranje u raznim udrugama uživala je i u izlascima te druženjima s mnogobrojnim prijateljima, pripremanju ispita i svim drugim aktivnostima koja su bila njezina svakodnevica. Sve je naglo prekinuto kobnog 26. lipnja 2021. kada je na pješačkom prijelazu Jarunske ulice motociklist bez položenog vozačkog ispita A kategorije, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola Petri oduzeo život, piše to u uvodu priopćenja Zaklade Petrin korak.

Osnovana zaklada koja će educirati mlade vozače

Ta je Zaklada osnovana u sjećanje na Petru, a njen cilj bit će educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu, s posebnim naglaskom na one mlađe.

– Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svijesti i važnosti pitanja sigurnosti u prometu koja se tiču svih nas na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj korak u ovom konkretnom slučaju, za Petru i njene najmilije bio je posljednji. U sjećanje na preminulu Petru, ali i mnoge druge stradale zbog nepažnje u prometu, osnovana je Zaklada za sigurnost u prometu ‘Petrin korak’. Sama djelatnost zaklade odnosi se na slojevitu edukaciju mladih vozača, razvijanje njihove kulture u cestovnom prometu, smanjenje stradavanja onih najranjivijih te na prevenciju prometnih nesreća, priopćeno je iz Zaklade.

Osnivač ove Zaklade je pravna osoba, Quehenberger Logistics d.o.o., a iako ne obavlja gospodarsku djelatnost, Zaklada će novac prikupljati od bezuvjetnih i nepovratnih donacija podupiratelja.

– Ovim sredstvima Zaklada ‘Petrin korak’, kroz humanitarne akcije i različite edukativne radionice, djelovat će na ostvarenju svog primarnog cilja, pojasnili su iz Zaklade.

Izdvojeni članak
policijski auto

Završena istraga: Policija objavila detalje nesreće na Savi u kojoj je poginula studentica

Poznati pjevači snimili pjesmu posvećenu Petri

Ovih dana izašla je i pjesma ‘Jedan korak (Vratite mi nju)’ te spot pun emocija koji je posvećen upravo prerano preminuloj Petri.

– Podršku radu zaklade u sjećanje na tragično preminulu Petru dala su eminentna imena domaće glazbe: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu Jedan korak, putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu. Glazbu potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović dok su za tekst zaslužni Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka. Produkciju pjesme potpisuje deciBel studio (Igor Ivanović, Marko Vojvodić), a režiju video spota Marko Zeljković Zelja dok je nakladnik i distributer pjesme izdavačka kuća Hit records, priopćeno je iz Zaklade.
Reakcije na samu pjesmu i spot i više su no pozitivni.

– Predivno, ja sam se sva naježila i suze ne prestaju. Vjerujem da je roditeljima i svima koji su ju poznavali puno srce kada vide ovo. Nikada se neće zaboraviti, napisala je jedna korisnica YouTubea.

Pjesmu i spot poslušajte i pogledajte u nastavku: