Pretraga

[Vodič za brucoše] Početna oprema brucoša: Trebat će vam vadičep (2. dio)

A- A+

Obnove domova su završene, čekaju nas novi kreveti, vlažni zidovi i duplo veća stanarina, ali nema veze, napuštamo stanove udaljene sat i pol vožnje od faksa s gazdama koji su zahtijevali da zadrže ključeve. Za nedajtibože, oni pregledaju stan dok tebe nema. M’da. Budući da nas uskoro čeka i useljenje, korisno je znati čime napuniti malu domsku sobicu.

Foto: flickr

Neki još uvijek pišu oglase za cimere na internetima (btw, ja još uvijek nemam cimericu, životopis poslati u redakciju), a neki pišu popis stvari potrebnih za sretan domski život. Neke stvari je bolje znati unaprijed, pa u popisu provjerite što ponijeti kako biste izbjegli žicanje tipa ‘eeee ima netko upaljač, 5.pav teeenks’ na fejsu.

Izdvojeni članak

[Vodič za brucoše] Početna oprema brucoša (1. dio)

Plastika živi vječno

Ne ona plastika koju ima Cher ili neka druga zvjezdica, već divne plastične posude. S pripadajućim poklopcima, ako može.

Najvjerojatnije nećete kuhati u domu jer je sporo i nepraktično, osim kada se u tri ujutro zaželite palačinki, a menza je udaljena dvije minute sporog hoda, pa će vam plastične posude više puta spasiti život. I te dvije minute sporog hoda se čine prevelikim gubitkom vremena kada je sezona ispita u punom zamahu, pa kako ne biste gladovali nad knjigom, jednostavno u menzi jedan cijeli obrok spremite u plastičnu posudu i imate kasnu večeru, ručak dok ste na poslu, ili jednostavno obrok za koji nećete čekati pola sata u redu.

Osim manjih posuda za hranu, trebat će vam i barem jedna malo veća. Kofa, vanica, ili kako vi to već zovete, je ono u čemu ćete prati prljave čarape kada shvatite da su sve nošene i ne mogu se iskoristiti ni ‘još samo jedan put’. A i morat ćete s vremena na vrijeme oprati tu sobicu, trebat će vam kante, posude i vanice.

Kucaj i otvorit će ti se; a što s bocama?

Dirljiva biblijska poruka se baš i ne odnosi kada se vas 20 nagura u nekoliko kvadrata male sobe, a nemate čime otvoriti pivo i vino. Osim ako ste voljni riskirati zube ili tenisicu u slučaju boce vina (uspijeva, ali onda imate ljubičaste patike), spakujte otvarače. Potražnja za njima u studentskim domovima je veća od potražnje fotki Kim Kardashian na Internetu.

Izdvojeni članak

[Vodič za brucoše] Kako se (ne)uči

Soba i osobnost

Obnovljene sobe u domovima su zbilja lijepe onako bijele, s puno polica i žutim detaljima, izgledaju čisto, ali i sterilno. U sobi u kojoj ćete živjeti narednih šest mjeseci ćete se htjeti osjećati kao kod kuće. Budući da će inspekcije sada biti ćešće, barem je tako najavljeno, ne preporučam lijepljenje postera bendova koje ste slušali u sedmom osnovne na svježe oličene zidove, ali možete police ispuniti fotografijama. Zvuči pomalo old skul, ali vrijedi isprintati sve one ružne selfije i mutne fotke iz izlazaka, kupiti jeftine okvire u Offertissimi i postaviti ih na radni stol, kod kreveta ili na već neko drugo mjesto. Ljepše je, a i pomoći će kada vas počne prati nostalgija.

Izdvojeni članak

[Vodič za brucoše] Zagorena juha i deserti iz menze

Papuča glavu čuva

Okej, ne doslovno, ali ne želite bosonogi do tuša. Zajednički WC-i i tuševi su legla prljavštine i bakterija. Koliko god on bio obnovljen i izgledao divno, te bakterije bolje da ostanu na đonu japanki nego na vašim stopalima. Papuče za po sobi da vam je stopalima uvijek meko i toplo, japanke za do tuša i natrag. Amen.

Čepiči za uši

Jer ste brucoš.

[Vodič za brucoše] Početna oprema brucoša (1. dio)