Pretraga

Nakon tragične smrti Đorđa Balaševića, njegovu vrijednu opremu obitelj donirala faksu

A- A+

U prvom javnom istupu od njegove tragične smrti, obitelj pokojnog Đorđa Balaševića najavila je da će vrijednu opremu glazbenika donirati Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

đorđe balašević

Foto: Youtube screenshot

Nakon smrtni legendarnog pjevača i umjetnika Đorđa Balaševića, njegova je obitelj vrijednu opremu koju je koristio poklonila Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, prenosi RTS.

‘Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima’

– U ovim danima koji su neoprostivo teški za moju djecu i mene, kao roditelj sam negdje i malo mirna, jer od moje troje djece, dvoje djece je ova Akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onim koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao, istaknula je Olivera Balašević.

Na miksetama, projektoru, s bežičnim bubicama, zvučnicima i drugom opremom koju je koristio, vrijednom više od trideset tisuća eura, sada će raditi neki novi klinci.

– Neophodno je i potrebno Akademiji umjetnosti i vrlo funkcionalno ono što će predstavljati naravno poticaj za rad naših studenata na planu i polju afirmacije produkcije studentskih radova i na planu i polju stvaralaštva, kada su u pitanju i muzičko i dramsko izvođenje i dramska i muzička umjetnost, naglasio je za RTS Siniša Bokan, dekan Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

‘Obrazovanje i nauka ne bi smjeli da stanu’

– Šou biznis je u cijelom svijetu stao, ali obrazovanje i nauka ne bi smjeli da stanu. I to bi bila najveća šteta od pandemije, dodala je Olivera.

Poklonjenja oprema, kako piše RTS, služila je za promociju Balaševićevog filma Kao rani mraz koji je izrađen po motivima pjesme Priča o Vasi Ladačkom. Najava o darivanju njegove opreme Akademiji označava prvi puta da se obitelj nakon tragične smrti Đorđa Balaševića pojavila u javnosti.