Pretraga

Zagrebački fakultet najavio nastavu uživo: ‘Dio zgrada smo obnovili, a pronašli smo i zamjenski prostor’

A- A+

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu najavio je studentima kako će nastavu od iduće godine ponovno imati uživo. Kažu kako su od štete uzrokovane potresom dosad uspješno obnovili sve svoje zgrade, osim one na Trgu Republike Hrvatske, za koju je nadležan Rektorat Sveučilišta. No, umjesto dvorana i prostora u toj zgradi Fakultet je osigurao privremene, zamjenske dvorane.

studij sigurnosti

Foto: Unsplash

– Svjesni smo da usprkos korisnosti suvremene tehnologije nastava u virtualnom okruženju ne može u potpunosti nadomjestiti ljudski kontakt, neposrednu komunikaciju i interakciju studenata i nastavnika te učenje tijekom predavanja i drugih oblika nastave uživo, poručuju sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Dekanski kolegij i Studentski zbor tog fakulteta zajedno su se obratili studentima poručivši im kako će se nastava iduće akademske godine u potpunosti održavati uživo. Podsjetimo, osim zbog epidemioloških mjera, nastava se na Pravu odvijala online jer su fakultetske zgrade u prošlogodišnjim potresima pretrpjele značajnu štetu.

– S početkom nove akademske godine, 2021./22., nastava i ispiti počet će se izvoditi uživo, odnosno uz fizičku prisutnost studenata i nastavnika, za što su od strane Fakulteta stvorene sve prostorne i druge pretpostavke. S obzirom da se i stopa cijepljenog odraslog stanovništva svakim danom povećava, o čemu u bitnome ovise epidemiološke mjere nadležnih tijela Republike Hrvatske, vjerujemo da nastavi i radu uživo s početkom nove akademske godine neće biti zapreka, kažu s Prava.

Studente su stoga pozvali da se pripreme “za nastavu uz fizičku prisutnost u prostorima Fakulteta od početka nove akademske godine”.

Izdvojeni članak
pravni fakultet zagreb

Pravni fakultet kršio je zakon prilikom obnove, prijeti im kazna od 100.000 kuna

Obnovili sve zgrade koje su mogli

– Fakultet je dosad uspješno obnovio sve svoje zgrade, dok je za obnovu zgrade u kojoj je sjedište Fakulteta, na Trgu Republike Hrvatske 14, nadležan Rektorat Sveučilišta. Umjesto dvorana i prostora u toj zgradi Fakultet je osigurao druge, privremene zamjenske dvorane za održavanje nastave, kao i druge potrebne prostore, otkrili su studentima.

Pozivaju na cijepljenje

Pozvali su ih i da poštuju mjere opreza i druge epidemiološke mjere koje su na snazi te da se cijepe protiv bolesti COVID-19 na vrijeme. Čestitali su i novim kolegama na upisu studija.

– Čestitamo svima koji su se prije nekoliko dana upisali na jedan od studija koji se izvode na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – pravni studij, studij socijalnog rada, studij javne uprave i porezni studij! Želimo svima uspješan, zanimljiv i poticajan studij koji će zadovoljiti vaše potrebe i interese za visokim obrazovanjem te se veselimo budućoj suradnji s vama!
Svim studentima koji su prijašnjih godina upisali jedan od naših studija čestitamo na marljivosti i dosadašnjem uspješnom studiranju te zahvaljujemo na strpljenju, odgovornosti i razumijevanju koje ste pokazali u protekla tri semestra kada su se nastava i ispiti te većina ostalih aktivnosti na Fakultetu izvodile na daljinu odnosno u virtualnom okruženju. Posebnu čestitku za ustrajnost i uspješnost zavređuju studentice i studenti koji žive na području pogođenom potresima koji su studirali u posebno otežanim uvjetima, zaključili su s Pravnog fakulteta.