Pretraga

Zagrebački studenti udružili snage i za malenu Milu prikupili preko 25 tisuća kuna

A- A+

Proteklih nekoliko dana val dobrote preplavio je Hrvatsku, a stigao je i do zagrebačkih studenata. Dvogodišnja Riječanka Mila Rončević oboljela je od rijetkog oblika leukemije, a nada za oporavak liječenje je u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. No, ono košta 2,8 milijuna dolara, pa su diljem Hrvatske pokrenute akcije u kojima je na kraju prikupljeno duplo više od spomenutog iznosa. Akcija je organizirana i u dva studentska doma, SD Stjepan Radić i SN Cvjetno, gdje su studenti ukupno prikupili 25.662 kune.

Foto: Facebook grupa ‘Ekipa s Cvjetnog’

Malena djevojčica Mila otputovala je u Philadelphiju, gdje je krenula na pretrage za početak liječenja od rijetkog oblika leukemije. Da bi uopće mogla na liječenje, bilo je potrebno prikupiti 2,8 milijuna dolara. Građani su udružili snage, a na račun oca djevojčice i na račun Zaklade Nora Šitum, koja je pomogla u akciji, ukupno je uplaćen iznos duplo veći od potrebnog. Višak novca bit će prebačen na račun Zaklade Nora Šitum, za liječenje djece koja se nađu u sličnoj situaciji.

U dva studentska doma prikupljeno preko 25 tisuća kuna

Izdvojeni članak

Nezapamćeni val dobrote: Velikoj akciji za djevojčicu Milu priključili se i studenti

Akciji su se pridružili i zagrebački studenti. Pored blagajni u menzama domova SD Stjepan Radić i SN Cvjetno, postavljene su kutije za prikupljanje novca, a ukupno je prikupljeno 25.662 kune.

– Cvjetno, hvala vam 9.002 puta! Donacija je uplaćena u ime studenata i osoblja studentskog doma ‘Cvjetno naselje’ na račun Zaklade Nora Šitum (otac je zamolio da se na njegov žiro račun više ne uplaćuje, a na ovaj način uplate kroz Zakladu banka nije uzela nikakvu proviziju). Veliko hvala svim studentima koji su sudjelovali, ali i tetama iz menze koje su kao i svaki put nesebično dale svoj novčani doprinos. Pored toga su, kako one kažu, ‘čuvale i tresle kutije da može stati više novca te od jutra odgovarale na pitanja – gdje je kutija za malu Milu?’, napisala je u Facebook grupi doma studentica Klara uz fotografiju uplatnice iz koje je vidljivo kako je na Cvjetnom prikupljeno 9.002 kune.

‘Kamo sreće da se ovakva sloga viđa svaki dan’

Izdvojeni članak

Studenti preko humanitarnih aukcija prikupili više od 30.000 kuna

U najvećem zagrebačkom, Studentskom domu Stjepan Radić, akcijom je prikupljeno čak 16.660 kuna.

– Dragi ljudi, hvala u ime studentskog odbora na svakoj odvojenoj kuni, na dobroj volji, na ujedinjenosti! Volim kad Hrvatska pokaže da se sve može i kamo sreće da se ova sloga viđa svaki dan! Još jednom hvala Studentskom odboru Stjepan Radić na angažiranju, na kutijicama i vremenu odvojenom za uključivanje u akciju! Hvala. Za svaku kunu danu od srca! Evo ja stvarno nemam riječi, osim da ne znam što je bankaru bilo dok je izdavao nalog za plaćanje (opis plaćanja), ali bar je na uplatnici sve ostalo u normali. Živio život! Sretno malena, napisala je studentica Sara Filipa.