Pretraga

U Zagrebu za Rektorovu studentima figa, a u Rijeci i Puli pozamašna novčana nagrada

A- A+

Sveučilišta u Rijeci i Puli raspisala su natječaje za dodjelu rektorove nagrade u akademskoj godini 2018./2019. Za razliku od zagrebačkog, oba sveučilišta će uz povelju studente nagraditi i novčano i to nagradom od 1.000 kuna.

foto: pixabay

Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za Rektorovu nagradu – za studenta volontera godine, za aktivizam, za znanstveni/stručni/umjetnički rad te za sport. Osim tiskanog priznanja, nagrada se sastoji i od novčanog dijela u iznosu od 1.000 kuna.

Riječko Sveučilište nagradu dodjeljuje u četiri kategorije

Za nagradu koja se dodjeljuje volonteru godine mogu se prijaviti studenti koji su ostvarili najmanje 100 sati volonterskog rada u protekloj akademskoj godini. Uvjet je i da im prosječna ocjena ispita položenih do 30. rujna 2018. nije manja od 3,5.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za dodjelu Rektorove nagrade: Pogledajte kako i do kada se možete prijaviti

U kategoriji nagrade za studentski aktivizam na natječaj se mogu prijaviti studenti koji su sudjelovali u radu studentske udruge/organizacije i/ili u radu sveučilišnog tijela. Uvjet je da nisu stegovno kažnjavani od strane sastavnice Sveučilišta u Rijeci te da su do 30. rujna 2018. stekli najmanje 30 ECTS-a.

Putem natječaja za dodjelu rektorove nagrade za rad nagradit će se tri studentska rada – po jedan iz područja biotehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva, jedan iz područja prirodnih i tehničkih znanosti te jedan iz umjetničkog te područja društvenih i humanističkih znanosti. Uvjet je da je rad objavljen u 2017./2018. godini pod mentorstvom zaposlenika Sveučilišta u Rijeci te da je prosječna ocjena studenta za ispite položene do 30. rujna 2018. najmanje 3,5.

Za rektorovu nagradu za sport mogu se predložiti kandidati koji su ostvarili značajne rezultate na međunarodnim, lokalnim ili domaćim sportskim natjecanjima ili su na neki drugi način aktivno i uspješno promovirali sport na Sveučilištu.

U svim kategorijama prijave na natječaje zaprimaju se zaključno s 8. travnja 2019. godine do 12:00 sati. Prijave na natječaj vrše se elektroničkim putem upisivanjem podataka u online prijavni obrazac i učitavanjem dokumenata na SharePoint portal Sveučilišta u Rijeci. Tekstove natječaja i prijavne obrasce za sve četiri kategorije možete pronaći na ovoj poveznici.

Natječaj Sveučilišta u Puli otvoren još ovaj tjedan

Natječaj za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Puli raspisan je do 23. ožujka 2019. godine. Nagrada se dodjeljuje najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2017./2018. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima te ostvarenim postignućima. Prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta, a nagrada se dodjeljuje po jednom studentu svake sastavnice.

Osim povelje, student također dobiva i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna.

Izdvojeni članak

Najbolje hrvatsko Sveučilište nagradilo profesore koji su se istaknuli prošle godine

Osnovni uvjeti za prijavu na natječaj Sveučilišta u Puli su da student nije ponavljao godinu, da je u prethodnoj ostvario najmanje 60 ECTS-a te da mu prosjek ocjena u prethodnoj akademskoj godini iznosi najmanje 4,0. Drugi kriteriji na kojim student može ‘zaraditi’ bodove su znanstvena/umjetnička/stručna aktivnost, te druge aktivnosti na i izvan Sveučilišta, poput članstva u studentskom zboru ili sveučilišnim tijelima te demonstrature, ili pak profesionalnim bavljenjem sportom te završetkom raznih edukacija.

Prijave se do navedenog datuma šalju na adresu: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli; Zagrebačka 30, 52100 Pula; s naznakom ‘Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade’.

Više detalja o tome koju dokumentaciju je potrebno poslati možete pronaći na ovome linku, a ista poveznica vodi i do obrasca za prijavu.