Pretraga

Zeko stiže i nekim studentima: Redovitima i izvanrednima općina daje 200 eura uskrsnice

A- A+

Osim općine Viškovci, o kojoj smo već pisali, uskrsnice studentima dodijelit će i općina Grubišno Polje i općina Sveti Martin na Muri. U općini Sveti Martin na Muri ova jednokratna potpora iznosi čak 200 eura, a dobivaju je redoviti studenti prve godine i svi izvanredni studenti.

bankomat_novac

Ilustracija: Unsplash

Brojne općine ovih dana dodjeljuju uskrsnice, uglavnom umirovljenicima ili socijalno ugroženim skupinama. Neke od njih odlučile su je dodijeliti i studentima.

Među njima je i općina Grubišno Polje, koja je raspisala javni poziv za sve redovite studente do 26 godina, koji imaju prebivalište na području općine, da podnesu zahtjev za isplatu prigodne nagrade povodom uskršnjih blagdana, u pojedinačnom iznosu od 50 eura. Uz zahtjev se mailom, osobno ili poštom dostavlja i potvrda o statusu redovitog studenta te preslik osobne. Grubišno Polje će uskrsnicu studentima isplatiti najkasnije do 10. travnja.

Izdvojeni članak
novčanica euro

Hrvatski grad djeci s teškoćama daje uskrsnicu od 400 eura: Evo uputa za roditelje

Općina Sveti Martin na Muri dodjeljuje uskrsnice, odnosno jednokratne financijske potpore, u iznosu od čak 200 eura. Ova općina uskrsnice daje redovnim studentima prve godine studija i  svim izvanrednim studentima s područja općine. Riječ je o ukupno 17 studenata, a isplata će, izvijestili su iz općine, izvršiti ovih dana.

– Općina Sveti Martin na Muri kontinuirano brine o svim kategorijama mještana kroz razne programe pomoći, a ovo je jedna u nizu kojom se želi pomoći studentima koji nemaju pravo na redovnu općinsku stipendiju, navode iz Svetog Martina na Muri.

Kako smo nedavno pisali, ovog proljeća uskrsnice u iznosu od 70 eura dobivaju i studenti općine Viškovci. Uskrsnicom od 400 eura grad Biograd na Moru podržat će djecu s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju.