Pretraga

Znanstvenim udrugama dodijeljeno 902.311 eura, pogledajte koje su dobile novac

A- A+

Ukupno 123 znanstvene i znanstvenostručne udruge dobile su financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 902.311 eura. Ta će im sredstva poslužiti za obavljanje osnovne djelatnosti, izdavanje časopisa i organizaciju skupova te , među ostalim provedbu programa kojima  se popularizira znanost.

znanstvenik

Ilustracija: Unsplash

Do 3. studenog bio je otvoren javni poziv kojim je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivalo novčane potpore znanstvenim i znanstvenostručnim udrugama za njihovu redovitu djelatnost u 2023. godini. Sredstva im se dodjeljuju za obavljanje osnovne djelatnosti, izdavanje znanstvenih časopisa i časopisa za popularizaciju znanosti, pripremu i održavanje znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola, provedbu programa popularizacije znanosti te članstvo u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima.

Kroz ovaj javni poziv financijsku potporu dobile su za 2023. godinu 123 udruge, a ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 902.311 eura. Udruge doznačena sredstva moraju koristiti namjenski i Ministarstvu dostaviti dokaze o utrošku na temelju opisnog i financijskog izvješća najkasnije do 1. ožujka 2024. godine. Novac koji ne potroše udruge moraju vratiti u proračun.

Gledano po pojedinačnim dodijeljenim iznosima, najviša sredstva dobilo je Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 53.736 eura. Hrvatskom filološkom društvu dodijeljeno je 45.754 eura, Hrvatsko matematičko društvo dobilo je 44.731 euro, dok je Hrvatskom filozofskom društvu dodijeljeno  42.043 eura. Koje su sve udruge dobile sredstva i u kojem iznosu možete vidjeti u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab