Pretraga

Ideja godine: Srednja.hr ponovno u potrazi za najboljim srednjoškolskim projektom

A- A+

Danas je predstavljen projekt ‘Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’, koji je startao prošle godine u suradnji s stručnim partnerima, Visokom školom za financije i pravo Effectus i Visokim učilištem Algebra, a u kojem se traži najbolja srednjoškolska ideja popraćena poslovnim planom, koje će osmišljavati sami srednjoškolci. Svoje projekte oni mogu predstaviti do 15. prosinca (prve prijave) i 19. siječnja 2014. (konačni rok za prijavu), a deset najboljih svoje će ideje prezentirati poduzetnicima i partnerima projekta 14. veljače kada će biti izabran najbolji tim.

Projekt portala srednja.hr ‘Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’, predstavljen je danas u suradnji sa stručnim partnerima Visokom školom za financije i pravo Effectus i Visokim učilištem Algebra – Visokom školom za primijenjeno računarstvo. U sklopu projekta koji je prošle godine pokazao veliki uspjeh traži se ponovno najbolja ideja, popraćena poslovnim planom, koju će osmisliti učenici i učenice srednjih škola. Bitno je naglasiti da svaka od prijavljenih ideja treba predvidjeti i tehnološku komponentu poslovnog plana. Prošlogodišnji pobjednici putovali su na stručno putovanje u Njemačku, a slično iznenađenje čeka i najuspješnije srednjoškolce ove godine. Svoje ideje trebaju prijaviti do 15. prosinca ove godine kada će žiri revidirati pristigle radove te ih recenzirati kako bi ih vratili timovima na doradu prije konačnog završetka prijava 19. siječnja.

Izdvojeni članak

Transito: Ideja rođena u busu ga odvela skoro do vrha

Prošle godine pristiglo 30 ideja

Prošle je godine u jedinom natjecanju u pripremi poslovnih planova i projekata za srednjoškolce sudjelovalo trideset prijavljenih projekata, a mnogi od njih iznenadili su svojom razrađenosti. Pobjednici su prošle godine nagrađeni studijskim putovanjem za njih i njihovog mentora, a slično će putovanje biti organizirano i za pobjednike ove godine. – Cilj portala je omogućiti mladima medij koji će biti njihov glas u javnosti te ukazivati na njihove probleme i potrebe, a ‘Ideja godine’ jedan je od posebnih projekata kojima želimo naglasiti važnost srednjoškolskog obrazovanja u pravom smjeru, rekao je Marko Matijević, osnivač portala Srednja.hr.

Finalisti pred poduzetnicima i partnerima predstavljaju svoje projekte

Ukoliko ste zainteresirani da svoje ideje iz glave prenesete u stvarni svijet, projekte prijavite do 15. prosinca, a peteročlani stručni žiri će ih pregledati, recenzirati i vratiti vam ih na doradu. Konačni rok za prijavu projekata je 19. siječnja 2014. godine, nakon čega će rezultati bodovanja pristiglih radova biti objavljeni na portalu, a deset najbolje rangiranih finalista dobit će priliku 14. veljače pred poduzetnicima i partnerima ‘Ideje godine’ predstaviti svoje projekte. Isti dan odabrat će se najbolji tim i Ideja godine.

Izdvojeni članak

Intervju: Aplikacija za traženje plaža najbolja srednjoškolska Ideja godine

Timovi do tri osobe

– Kako obrazovati studente, i pripremiti buduće studente, za zanimanja koja još ne postoje, koristeći tehnologije koje još nisu osmišljene, tako da budu u mogućnosti rješavati probleme za koje trenutačno još nisu svjesni da postoje? Kako su samo promjene stalne, treba biti svjestan toga da upravo one omogućuju usklađivanje stečenih znanja i kompetencija sa sadašnjim, ali i budućim potrebama tržišta rada. Ovaj projekt, ‘Ideja godine’, svakako doprinosi učinkovitoj pripremi učenika i učenica srednjih škola za suočavanje s budućnošću i njihovo daljnje obrazovanje, izjavio je dekan Effectusa Robert Kopal.

Na svojem projektu možete raditi sami, ili u timu do tri osobe, a svakom timu može pomoći mentor koji treba biti srednjoškolski profesor ili profesorica. Vrlo je bitno da ideja sadrži određeno tehnološko rješenje, koje je predstavljeno kroz izvedivi poslovni plan.

Izdvojeni članak

Ideja godine: Velika prilika za sve srednjoškolce

Projekti moraju biti izvedivi

– Nove je projekte i poslovne ideje danas nemoguće realizirati bez suvremenih tehnoloških rješenja koja tako postaju neizostavnim, često i ključnim dijelovima poslovnih planova. Prošle smo godine sudjelujući u ‘Ideji godine’ vidjeli da učenice i učenici srednjih škola itekako razmišljaju o ovom segmentu svojih projekata – web, mobilne aplikacije i povezane tehnologije svima su privlačne i atraktivne – no posebno ih želimo potaknuti da promisle o kreativnoj i praktičnoj primjeni tih tehnologija u realizaciji svojih poslovnih ideja, istaknuo je predsjednik upravnog vijeća Algebre Hrvoje Balen, te dodao kako je ‘Ideja godine’ sjajna prilika da sudionici već tijekom srednjoškolskog obrazovanja steknu iskustvo u razvoju projekata s naglaskom na njihovu izvedivost i primjenjivost.

Pozivamo zainteresirane da se prijave na newsletter ‘Ideja godine’ na adresi [email protected] te da prate Facebook profil. Vremenik ovogodišnje ‘Ideje godine’ proučite ovdje.