Pretraga

Pobjednicama Ideje godine čestitao gradonačelnik Varaždina

A- A+

Pobjednice ‘Ideje godine’, Dora Dubravec, Mirna Lazar i Eva Perković koje su predstavile projekt ‘Croatian Beaches’, u Gradskoj vijećnici su dočekali varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić te im čestitali na uspjehu. Uz učenice Prve gimnazije Varaždin, danas su Gradskoj vijećnici čestitkama prisustvovale i mentorica Kristina Oršić Manojović te ravnateljica Janja Banić, prenosi aktualno.hr.

Dora Dubravec, Mirna Lazar i Eva Perković učenice su Prve gimnazije Varaždin koje su pobjedile na natjecanju Ideja godine, a zahvaljujući svom projektu ‘Croatian Beaches‘ danas su im u Gradskoj vijećnici na uspjehu čestitali varaždinski gradonačelnik Goran Habuš te njegov zamjenik Vjeran Radelić.

Izdvojeni članak

Croatian Beaches: Varaždinke koje će aplikacijom unijeti revoluciju u hrvatski turizam

– Ove tri djevojke su pravi primjer da na mladima svijet ostaje. Daju nam ohrabrenje da će od svega što radimo i ulažemo u obrazovanje mladi i kvalitetni ljudi imati benefit, te jednog dana biti nosioci razvoja grada Varaždina, ali i cijelog ovog kraja, izjavio je gradonačelnik Habuš.

Na primanju su, uz pobjednice Ideje godine, prisustvovale i mentorica ekipe i profesorica Kristina Oršić Manojlović, te ravnateljica Prve Gimnazije Janja Banić. One su se zahvalile na prepoznavanju ovog uspjeha i dodale kako se nadaju će projekt u potpunosti uspjeti.

– Rečeno nam je da ideja ima tržišnu opravdanost, a osim toga nam i ostali učenici govore kako je ideja stvarno dobra i korisna, domaćim turistima, ali posebice strancima, izjavila je Dora Dubravec.

Podsjećamo, djevojke su zahvaljujući aplikaciji za plaže na finalu Ideje godine oduševile žiri te su kao nagradu za najbolji srednjoškolski projekt dobile put u Muenchen i Frankfurt kao i stručno savjetovanje u daljnjem razvoju projekta. Uz ‘Croatian Beaches‘ među 12 najboljih timova našla su se još dva tima iz Prve gimnazije Varaždin, koje je također mentorirala profesorica Oršić Manojlović.