Pretraga

Predstavljamo poslovni plan za V. izdanje projekta Ideja godine

A- A+

Ideja godine je poslovno natjecanje za učenike i učenice srednjih škola. U petoj godini Ideje godine predstavljamo revidirani poslovni plan koji učenici moraju ispuniti kako bi se prijavili na projekt. Reviziju poslovnog plana napravio je dr.sc. Aljoša Šestanović, profesor Visokog učilišta Effectus.

Ideja godine je poslovno natjecanje za srednjoškolce, jedino takvog tipa u Hrvatskoj, a održava se već petu godinu. Veliko finale za 10 najboljih projekata bit će 4. svibnja, a glavna nagrada je studijsko putovanje u talijanski grad Bolognu. Odgovore na najčešća pitanja pronađite u tekstu ovdje.

Timovi koje mogu činiti maksimalno tri člana/ica, a mogu imati pridruženog profesora ili profesoricu kao mentora moraju predati ispunjeni poslovni plan s idejom koja će sadržavati neku novu tehnologiju.

Poslovni plan se osim uvoda i uputa za pisanja sastoji od sljedećih poglavlja:

  • Poslovna ideja
  • Tržište prodaje
  • Marketinške aktivnosti
  • Financijski podaci
  • Društveno odgovorno poslovanje

Poslovni plan možete pogledati i skinuti u nastavku, a word verziju preuzmite ovdje. Posljednje prijave primamo 23. travnja.

Ideja godine poslovni plan 2017 by srednja.hr on Scribd

Izdvojeni članak

Ideja godine 2017: Često postavljana pitanja

Profesor Aljoša Šestanović koji je napravio reviziju poslovnog plana predaje vrlo interesantne kolegije u financijama ili usko povezanim s financijama poput Izrada investicijskog projekta, Analiza financijskih izvještaja, Poslovna analiza i slične bez kojih se ne može zamisliti svijet korporativnih financija.

– Poslovni plan je značajno pojednostavljen, sažet i osvježen. Učenici sada imaju znatno više kreativnog prostora u izražavanju poante njihove poslovne ideje bez potrebe za striktnim pridržavanjem formalnih uvjeta. Također je pojednostavljeno oblikovanje plana (bez određivanja fontova, razmaka i sl.), tako da učenici sami mogu oblikovati poslovni plan sukladno njihovim razmišljanjima i logici, rekao nam je profesor na Visokom učilištu Effectus Aljoša Šestanović.

Profesor je za kraju ostavio i savjet učenicima pri pisanju poslovnog plana.

– Najbolji savjet za pisanje plana je – stavite se sami u poziciju financijera (investitora) i upitajte se – jesam li nakon čitanja plana zainteresiran, jeste li me kao investitora potakli na razmišljanje, vrijedi li ideja ulaganja, hoćemo li s tom idejom okrenuti tržište u našu korist… ukratko, plan pišete radi sebe (jer je ideja i dio ulaganja vaš), ali i radi investitora koje želite privući vašom idejom, savjetuje profesor Šestanović.

_________________________________________________________________________

Partneri projekta Ideja godine su Visoko učilište Algebra i Visoko učilište Effectus. Pratite sve novosti na Facebook pageu Ideja godine, na stranici www.srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected]