Pretraga

Tim sCool.app: Svojom aplikacijom bi olakšali život svakom učeniku

A- A+

U finalu ovogodišnje Ideje godine čak su tri tima osmislila aplikaciju koja je usko vezana uz obrazovanje. Jedan od njih je i sCool.app tim iz Srednje škole Oroslavje koji čine Matija Matija, Filip Mlinarić i Filip Dogan. Matija je prošle godine samostalno predstavio svoju ideju – Transito te osvojio drugo mjesto, no ove godine se prijavio s dvojicom razrednih kolega te ponovno izborio mjesto među najboljim srednjoškolskim idejama.

Foto: srednja.hr

Nakon što se prošle godine na Ideju godine prijavio s Transitom kao jednočlani tim bez pratnje mentora te osvojio visoko drugo mjesto, srednjoškolac Matija Matija iz Oroslavja se i 2014. godine našao među finalistima projekta u organizaciji portala Srednja.hr s partnerima Visokim učilištem Algebra te Visokom školom za financije i pravo Effectusom.

Izdvojeni članak

Pobjednik Ideje godine: ‘Provjerio sam sve i s pravne strane jer planiram patentirati aplikaciju’

Drugi put u finalu Ideje godine

Ove se godine srednjoškolac iz Oroslavja prijavio s dvojicom razrednih kolega Filipom Doganom i Filipom Mlinarićem, a među 11 njaboljih su se smjestili zahvaljujući aplikaciji sCool.app. Ujedno se radi o jednoj od tri aplikacije vezane uz obrazovanje koje su predstavili finalisti na Ideji godine održanoj 14. veljače u prostorijama Visokog učilišta Algebra.

– S obzirom da sam prošle godine bio visoko plasiran, rekao sam sebi zašto ne opet pokušati. Iznenadio sam se što sam ponovno ove godine prošao u finale, a pogotovo ću biti iznenađen ako ponovno budem među tri najbolja projekta, obrazložio nam je Matija svoju ponovnu prijavu.

Izdvojeni članak

Safe Mood: Učenice XVI. gimnazije osvojile drugo mjesto zahvaljujući aplikaciji koja bi umanjila brigu roditelja

sCool.app je spas za sve školarce

Aplikacija kojom se trojka iz Oroslavja plasirala među najbolje timove – sCool.app zamišljena je kao aplikacija koja će u kombinaciji s iBooks Textbooks aplikacijom eliminirati zastarjele metode učenja, pisanja domaćih zadaća i ispita. Ista bi trebala pružati organiziraniji pregled ispitnih vremenika, školskih imenika, ali služiti i kao podsjetnik za svaku školsku obavezu.

– Na ideju smo došli temeljem svakodnevnog iskustva u školi. Mnogi učenici redovito postavljaju pitanja poput što je bilo za zadaću, kad se piše ispit, iz čega i slično. Motivirani time mi smo odlučili napraviti aplikaciju koja bi učenike riješila tih muka. Ne bi više sami morali brinuti o svemu nego bi ih o tome obavještavala aplikacija sCool.app kao i pomogla u učenju, istaknuo je Filip Mlinarić.

Izdvojeni članak

Ideja godine – Trećeplasirani ATI team planira čovjeka približiti umjetnosti i prirodi uz pomoć moderne tehnologije

Nakon Hrvatske, proširili bi se i po inozemstvu

Kako Filip otkriva, tim je manjih problema imao s poslovnim planom jer su svi gimnazijalci te nitko od njih nije imao iskustva s financijama. sCool.app tim je poseban i po tome štosu jedini od 11 finalista došli bez pratnje mentora.

– Zaljučili smo da smo dovoljno sposobni da sami nešto naučimo što do sad nismo znali te da pokušamo smisliti i proizvesti nešto posve novo, objasnio nam je Filip zašto nisu tražili nijednog profesora da im bude mentor.

Tročlani tim smatra da u Hrvatskoj imaju velike mogućnosti sa svojom aplikacijom, pogotovo zbog činjenice da su sve češće žalbe upućene na naš obrazovni sustav. Ističu da se često uspoređujemo sa stranim državama u čemu vide priliku širenja i na inozemno tržište.

– U početku bismo se bazirali samo na Hrvatsku i ako bi se tu održali te zabilježili neki kontinuitet uspjeha, onda bi se prošitili na europsko pa zatim i na svjetsko tržište, otkrio nam je na kraju srednjoškolac Mlinarić.

Tim sCool.app: Svojom aplikacijom bi olakšali život svakom učeniku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap