Pretraga

Treća Ideja godine traži mlade kreativce koje će nagraditi putem u inozemstvo – dosadašnji pobjednici objasnili zašto se prijaviti

A- A+

‘Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ projekt je koji već treću godinu za redom organizira portal srednja.hr s partnerima Visoko učilište Effectus i Visoko učilište Algebra. Traži se najbolja ideja popraćena realnim poslovnim planom, koje trebaju osmisliti učenici srednjih škola.

Deset najboljih srednjoškolskih timova dobit će priliku da na finalu treće Ideje godine 13. veljače 2015. predstave svoje projekte praćene poslovnim planom. Oni najbolji, članovi pobjedničkog tima, za nagradu će osvojiti putovanje u inozemstvo.

Izdvojeni članak

[IDEJA GODINE] Kreće treća godina jedinstvenog natjecanja za srednjoškolce

Jedini Business Plan Contest za srednjoškolce

Radi se o jedinom Business Plan Contestu za srednjoškolce u Hrvatskoj, koji ne moraju napraviti gotov proizvod, već samo imati kvalitetnu ideju koju je realno moguće provesti i koju će predstaviti na finalu. Natječaj je otvoren 1. studenog, a sve detalje o kalendaru projekta saznajte ovdje.

Pobjednici prva dva izdanja Ideje godine vrlo su zadovoljni iskustvom koje im je pružilo ovo jedinstveno natjecanje za kreativne srednjoškolce. Jedna od članica tima koji je prve godine ušao u samo finale svima je preporučila sudjelovanje.

– Ideja godine me zainteresirala jer je to bilo prvo natjecanje gdje se srednjoškolci, koji obično nemaju nekog iskustva u tom polju, mogu natjecati u izradi poslovnog plana. Što se mene osobno tiče, Ideja godine naučila me razraditi, opisati i predstaviti svoje ideje i zamisli, kako bi se one što bolje realizirale.

Ostalim srednjoškolcima definitivno preporučujem da se prijave, zbog toga što je to iskustvo koje definitivino koristi u budućnosti. Primjerice, danas se bavim mnogim projektima (uključujući i suradnju sa U.S. State Department), a poznavnje strukture poslovnog plana i cijelog procesa definitivno mi je pomogao, rekla nam je Kaja Pavlinić, sada studentica FER-a.

Izdvojeni članak
foto:srednja.hr

Intervju s prošlogodišnjim pobjednicama: Evo što im je pružila Ideja godine

‘Ideja godine je odličan projekt koji potiče srednjoškolce na aktivno sudjelovanje u raznim projektima’

Pobjednik drugog izdanja Ideje godine također preporučuje srednjoškolcima da se uključe u projekt.

– Ideja godine je odličan projekt koji potiče srednjoškolce na aktivno sudjelovanje u raznim projektima. Ja sam to prepoznao i odlučio sam se prijaviti. Stekao sam puno novih znanja koja će mi sigurno koristiti u budućnosti.

Svakako preporučam svima da se prijave jer nemaju sto izgubiti. Možda se čini poslovni plan kao nešto nemoguće ali uz dobru pripremu i istraživanje sve je moguće, kaže Ilija Perić, maturant Tehničke škole Ruđer Bošković.