Pretraga

[Ideja godine ’21] Objavljujemo 10 najboljih srednjoškolskih ideja iz cijele zemlje

A- A+

Deveto izdanje Ideje godine suzilo je potragu za najboljom srednjoškolskom poduzetničkom idejom. Zaprimljeno je 80 prijava, ali samo deset timova može proći u finale. Članovi stručnog žirija razmotrili su sve prijave i odlučili koje su najbolje. Predstavljamo učenike koji stoje iza njih, detalje o projektima koji su osvojili žiri te informacije o velikom finalu natjecanja!

finale ideja godine

Vrijeme je za finale natjecanja Ideja godine!

Ideja godine jedino je srednjoškolsko natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju. Za prijavu je trebalo osmisliti poslovni plan za ideju koja na tržištu rada može postići uspjeh, a koja uključuje neku od suvremenih tehnologija. Finalisti Ideje godine će svoje planove prezentirati pred stručnim žirijem i publikom na našem YouTube kanalu.

Finalni rok za prijavu na Ideju godine završio je 18. travnja, a žiri je od tada razmatrao sve zaprimljene prijave. U velikoj konkurenciji nije bilo lako odlučiti tko prolazi u finale, no odluka je morala pasti. Finale će se održati 29. travnja i to online putem platforme Zoom. Svi finalisti natječu se za glavnu nagradu koja iznosi 10.000,00 kuna bruto.

Tko su finalisti Ideje godine?

Deset najboljih timova koji prolaze u finale su:

  1. Network Planner – Kristijan Rosandić – Elektrotehnička škola Zagreb
  2. Game of Resistence – Petar Dundara, mentorica Laura Kokot – Srednja škola Mate Blažine Labin
  3. SpeedReader – Neven Marić, mentor Ivan Marušić – Elektrotehnička i prometna škola Osijek
  4. Futura – Stjepan Ćosić i Marija Sušac – Srednja škola Ivan Švear, Ivanić Grad
  5. FlyBy – Ines Večerin, Veronika Kolarec, mentorica Ivana Paulin – Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, Velika Gorica
  6. Mladi Rade – Jelena Penjin, Matija Ptičar, Tomo Karaula – Srednja škola Tina Ujevića, Kutina
  7. Heltisti – Lara Mrzljak i Lovro Firšt Sandra Pifar Kain – Gimnazija Tituša Brezovačkog. Zagreb
  8. Nevera – Leo Janković, David Špiljak – Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka
  9. Lika reveals – Maria Milković, Petra Hećimović, mentorica Barbara Tomljenović Jurković – Strukovna škola Gospić
  10. Eureka – Ivana Brtan, Lara Bunjac, Anton Radunić, mentorica Sandra Škrobica – Srednja strukovna škola ”Blaž Jurjev Trogiranin”, Trogir

Kako će izgledati finale?

Finale će se održati u četvrtak, 29. travnja od 13 sati do 17 sati. Održat će se putem Zoom platforme, a livestream za publiku bit će objavljen na YouTube kanalu srednja.hr. Svaki tim imat će točno sedam minuta za prezentirati svoju ideju, nakon čega će žiri postaviti svoja pitanja.

Žiri čine, osim pokretača natjecanja, predstavnici partnera i pokrovitelja Ideje godine. To su redom: Iva Pintauer Šmit, HRVZZ; Aljoša Šestanović, Effectus; Vlatka Kamenić Jagodić, Končar; Marijana Šarolić Robić, medijska platforma Poduzetnik; Frane Šesnić, Zicer; Marko Matijević, srednja.hr.

Čestitamo svima koji su se plasirali u finale Ideje godine! Finalisti mogu očekivati da će im detaljna uputstva o finalu stići na mail početkom tjedna.

___________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija, Medijska platforma Poduzetnik Končar. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected].

Ako želiš redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplati se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca u nastavku.