Pretraga

Brinete o okolišu, razdvajate otpad i volite duge šetnje u prirodi? Onda ćete na ovom kvizu imati 10/10

A- A+

Na našoj platformi kvizovi.srednja.hr organiziramo nagradni natječaj u kojem možete osvojiti vrijedne mobitele. Nagrađujemo one korisnike čija će pitanja o Europskoj uniji prikupiti najviše odgovora, kao i onog s najkreativnijim postavljenim pitanjem kojeg će odabrati Morana Zibar. U tijeku je drugi krug na temu okoliša koji traje još nekoliko dana, a mi smo izdvojili deset pitanja koja vam mogu poslužiti kao inspiracija za kreiranje vlastitih pitanja.

šuma

Šuma | foto: Pixabay

Europska unija već niz godina svojim direktivama važnost daje zaštiti prirode i okoliša. I Hrvatska odlučuje o tim pitanjima jer je u Europskoj uniji već 11 godina, a u lipnju se održavaju europski izbori na kojima se biraju zastupnici za Europski parlament. Na našoj platformi kvizovi.srednja.hr organiziramo četiri runde EU kvizova s vrijednim nagradama.

Tražimo korisnike s najviše odgovora na postavljena pitanja. Uz to, korisnici koji postave najkreativnije pitanje po izboru Morane Zibar također osvajaju nagrade. Kvizovi su organizirani u nekoliko tematskih runda, a sada je u tijeku drugi krug o okolišu koji traje do 29. travnja. Pobjednici prve tri runde dobivaju pozivnicu za finale, odnosno veliki pub kviz. Za postavljanje pitanja trebate se registrirati na kvizovi.srednja.hr i pitanja postavljati u temu #EUizbori2024 i podtemu #okoliš. Izdvojili smo deset pitanja koja su postavljena do sada, a rješenja možete vidjeti na kraju članka.

1.

2.

3.

4.

5.


6.

7.

8.

9.

10.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem

 

 


Za rješenja kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.