Pretraga

Erasmusman: Lovačke priče koje možete čuti kad se ekipa vrati s Erasmusa

A- A+

Ljetni semestar se bliži kraju, što znači da slijede ispiti, ali i da se ekipa koja je otišla na Erasmus+ uskoro vraća. Pa, iako možda nije bilo samo jedan semestar, eventualno dva, garantirano ćete po njihovim pričama imati osjećaj da ih nije bilo godinama. Ovo su neke klasične priče svake Erasmusman osobe.

Foto: 2 kitice, srednja.hr

Postoje neka iskustva koja vas obilježe za cijeli život. Vjenčanje, rođenje djeteta, pokretanje posla, dobivanje nagrade… Ili, u životima studenata, odlazak na Erasmus. Pa, premda na studentskoj razmjeni provedu najčešće samo semestar, eventualno dva, po njihovim pričama se to čini puno duže. Jer, kako toliko događaja stane u samo nekoliko mjeseci? Stane, ako nisu baš sve priče sasvim istinite. Takva osoba se od sada zove Erasmusman.

Izdvojeni članak
2 kitice Erasmus

Onaj jedan lik kad se vrati s Erasmusa: Ne priča hrvatski, ali zna naručiti pivo na tri jezika

Od 2017. do 2022. godine je 14.171 osoba posjetila drugu državu u skopu Erasmusa, programa Europske unije čije benefite najviše koriste upravo studenti. Pa iako idu u različite gradove u različitim državama i studiraju na različitim fakultetima te slušaju nastavu na različitim jezicima – njihove su priče vrlo slične i često preuveličane.

Da vam to dočaraju, dvojac 2 kitice su ponovno takve situacije pretočili u urnebesan skeč koji možete pogledati u videu.

 


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem