Pretraga

VIDEO: Nova runda okršaja šefa i studenta u kvizu, a provjerite kako biste vi prošli

A- A+

U splitskom izdanju našeg kviza o Europskoj uniji, glavni urednik portala srednja.hr Marko, nastavlja s vodstvom. No, i novinar Hrvoje pokazuje zavidno znanje. Ukupni rezultat je 3:1 za Marka.

Razmišljanje o odgovorima

Razmišljanje o odgovorima | Foto: Unsplash; Roman Bililik

Glavni urednik ovog portala srednja.hr, Marko i novinar i student Hrvoje nastavljaju s provjerom znanja o Europskoj uniji ususret izborima za Europski parlament 9. lipnja. U ovoj četvrtoj rundi, najviše su se mučili oko jednog pitanja, ali nabrajanjem zemalja, došli su do točnog odgovora, točnije Marko je došao, koji je ujedno i pobjednik ove četvrte runde.

On je prvi točnim odgovorima došao do najvećeg apoena novčanice eura u prvoj rundi kao i u trećoj, dok je u drugoj pobijedio Hrvoje. Sadašnji rezultat je 3:1 za Marka.

Izdvojeni članak

VIDEO: Biste li nas pobijedili u kvizu? Probajte odgovoriti na ova četiri pitanja u nekoliko sekundi

Pitanja četvrte runde bila su sljedeća:

  • U kojem gradu je smješteno najstarije aktivno sveučilište u Europi?
  • Prema Europskom inovacijskom semaforu, koja je zemlja 2023. objavila najviše istraživanja?
  • Koja je zemlja domaćin najvećeg sunčanog teleskopa u Europi?
  • Projekt Human Brain jedan je od najvećih istraživačkih projekata Europske unije. U čemu je želio stvoriti ljudski mozak? Ili od čega?
  • Kako se zove glavni program Europske unije za financiranje i istraživanje inovacija?

Kako je tekao kviz te točne odgovore pogledajte u videozapisu ispod, a zatim nam se pridružite u srednja.hr online kvizovima o Europskoj uniji, u kojima možete dobiti vrijedne nagrade.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem