Pretraga

VIDEO: Student točno odgovorio na sva pitanja i pobijedio šefa u drugoj rundi kviza

A- A+

Druga runda brzopoteznog kviza o Europskoj uniji, u kojem se sučeljavaju Hrvoje, student i novinar srednja.hr i glavni urednik Marko, nije baš najbolje prošla za šefa. Hrvoje je točno odgovorio na sva pitanja u vrlo kratkom vremenu, dok Marko nije ponudio ni jedan točan odgovor. S obzirom na obrnuti rezultat u prvoj rundi, ukupan rezultat između studenta i šefa je 1:1.

U drugoj rundi EU kviza pobjedu je odnio Hrvoje | Foto: srednja.hr

U duhu nadolazećih izbora za Europski parlament 9. lipnja, odlučili smo provjeriti znanje mladih o toj zajednici čiji smo član već 11 godina. Pred kamerama su snage odmjerili i naš novinar Hrvoje te glavni urednik Marko. I dok je u prvoj rundi pobjeda pripala Marku, u drugoj nije bio te sreće. Hrvoje je točno odgovorio na sva tri pitanja pa je sada ukupni rezultat nakon druge runde 1:1.

Znao je za što je EU 2012. godine dobila Nobelovu nagradu, u kojem se gradu 1958. prvi puta sastala Europska parlamentarna skupština te do koje godine Europa želi postati prvi klimatski neutralan kontinent.

Koji su odgovori točni pogledajte u videozapisu ispod, a nakon toga se pridružite i srednja.hr online kvizovima o Europskoj uniji u kojima dijelimo vrijedne nagrade.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem