Pretraga

Donosimo popis svih studija u Hrvatskoj za čiji upis morate položiti prijemni ispit

A- A+

Iako je bilo zamišljeno da državna matura zamjeni prijemne ispite kao uvjet upisa na studije, dio fakulteta još uvijek provodi dodatna testiranja za maturante. Donosimo popis svih studija za čiji će upis ove godine kandidati uz maturu morati položiti i neku vrstu prijemnog testiranja.

Foto: srednja.hr

Prijave ispita mature završene su, a u tijeku je trenutno prijava studijskih programa. Do kada prijava studija traje zapravo nije strogo definirano i uvelike ovisi o tome uvjetuje li fakultet uz polaganje državne mature i polaganje određene vrste prijemnog ispita.

Elektroničke prijave studija koji to uvjetuju obično u sustavu Postani student završavaju ranije nego prijave studija koji to ne zahtijevaju.

Izdvojeni članak

Poznat datum prijemnog na Medicinskom u Zagrebu, a objavljen je i prag prolaznosti

Većini je poznato kako neki veći fakulteti, poput Filozofskog i Medicinskog u Zagrebu te umjetničkih akademija, provode dodatna testiranja, no popis studija koji su zadržali prijemne puno je širi. Od Agencije za znanost i visoko obrazovanje zatražili smo listu studija koji za upis u akademsku godinu 2019./2020. uvjetuju polaganje prijemnog ispita, pristupni intervju, audiciju i slično, a čitav popis objavljujemo pri dnu ovoga teksta. Na popis su uvršteni i studiji koji za kandidate strane državljane uvjetuju polaganje ispita iz hrvatskog jezika.

Napomenimo za kraj kako dio fakulteta, uz elektroničke prijave, od kandidata traži i fizičke prijave prijemnog testiranja (poštom ili dolaskom na fakultet). Stoga svakako na web stranicama faksa koji želite upisati provjerite koji su rokovi prijave prijemnog ispita i na koje se sve načine on prijavljuje.

U nastavku se nalazi popis studija za čiji je upis ove godine potrebno položiti prijemni, a ako vam lista nije vidljiva potrebno je (nekoliko puta) osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.