Pretraga

Izašla su rješenja A razine Engleskog jezika: Provjerite kako ste riješili taj ispit mature

A- A+

Ispit državne mature iz Engleskog jezika na A razini učenici su pisali u četvrtak. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je točna rješenja tog ispita.

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Oko 17 tisuća pristupnika u četvrtak je pisalo višu razinu Engleskog jezika, a već tradicionalno su taj ispit ocijenili jednostavnim. Dio pristupnika imao je tehničkih poteškoća na slušnom djelu ispita, što je problem koji se pojavljuje već godinama.

Izdvojeni članak

Karen i vrtlarenje zabavili maturante na Engleskom, ali nije sve prošlo glatko: ‘Na slušnom dijelu snimka nam je ‘štekala’

– S ispita stižem sva ushićena jer sam stigla u zadnjoj sekundi napisati zaključak. Mislim da slušanje baš i nije bilo pravedno jer je štekala snimka i neke riječi koje su bile bitne za odgovaranje na pitanje nismo mogli čuti. Vidjela sam da su se dežurni ispitivači pogledavali, ali nisu ništa učinili povodom toga tako da sam razočarana jer ako izgubim nekoliko bodova znam da će to biti zbog toga. Kada sam sama vježbala slušanje imala sam 24/25 bodova, rekla nam je nakon ispita Iva koja je srednju završila prethodnih godina pa je ispit pisala na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu.

Budući da je većina ovom ispitu pristupila opušteno, društvenim mrežama ovih su dana kružili memeovi o vrtlarenju, penjanju na Mont Everest i plivačkim ljetnim kampovima jer su to bile teme polaznih tekstova.

Rješenja ispita A razine Engleskog, odnosno ključ za odgovore, NCVVO je objavio ove subote, a sve zadatke i točne odgovore možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomene: prvi dio dokumenta je tekst, a ‘skrolanjem’ dolazite do ključa za odgovore. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu. Zvučne zapise za slušni dio preuzmite ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.14 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.