Pretraga

Izašla rješenja mature iz Biologije: Provjerite kako ste prošli

A- A+

Matura iz Biologije, ove je godine bila poprilično teška. To se barem može zaključiti nakon dojmova maturanata koji su pričali s nama. NCVVO je objavio rješenja ovogodišnjeg ispita. Za one hrabre, koji već žele predviđati kako su prošli, donosimo vam sve točne odgovore.

biologija državna matura 2022

Foto: srednja.hr

Nakon ne baš dobrih dojmova maturanata s pisanja Državne mature iz Biologije, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), objavilo je u ponedjeljak rješenja iz ovog izazovnog ispita.

– Meni osobno je ovo bilo daleko teže nego protekle mature. Nisam siguran za barem 50 posto odgovora dok mi je s prethodnim maturama bilo puno bolje. Mislim da mi je najteže bilo treće pitanje u zadnjem zadatku druge knjižnice. Baš je bilo čudno, jer je tražilo opisivanje hranjenja biljke na slici prema njenim obilježjima. Iskreno, nikad je nisam vidio, rekao nam je maturant Dominik iz Srednje škole Tina Ujevića u Kutini.

Prošle godine prag prolaznosti za Biologiju bio je 27 posto točnih odgovora. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispit iz Biologije. U dokumentima su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.