Pretraga

Jedan od najvećih hrvatskih gradova najboljim maturantima dijeli po tisuću kuna

A- A+

Grad Osijek najboljih će 109 maturanta nagraditi s tisuću kuna. Gradonačelnik Ivan Radić u tome vidi poticaj drugim učenicima ‘da ulažu u sebe i svoje znanje’.

kune i euri

kune i euri | foto: Josipa Vrankulj / bauštela.hr

Najuspješniji maturanti 18 osječkih srednjih škola s prebivalištem na području Grada Osijeka dobit će ukupno 109 tisuća kuna. Riječ je o programu stipendiranja izvrsnosti Grada Osijeka za 2021. godinu, kojom Grad želi nagraditi najbolje učenike.

– Grad Osijek mora biti Grad izvrsnosti u svim kategorijama i upravo zato želimo motivirati naše najbolje maturante da i u narednom razdoblju daju svoj maksimum u onim područjima za koja su se obrazovali. To nije samo nagrada za protekli rad ovoj generaciji maturanata nego i poticaj ostalim učenicima da ulažu u sebe i svoje znanje. Tako ćemo stvarati okruženje u kojem se rad i zalaganje u konačnici vrednuju konkretnim iznosima, što u ovom slučaju znači 1.000 kuna po učeniku, kazao je gradonačelnik Ivan Radić.

Stipendije su jednokratne, a mogu ih dobiti najuspješniji maturanti 18 srednjih škola s područja Grada Osijeka. Svaka od tih škola, kažu iz Grada, odabrala je svoje najbolje maturante, a Grad Osijek osigurao sredstva za njihovo nagrađivanje.

– Također treba reći kako je broj učenika maturanata po školama koji će dobiti ovu stipendiju određen temeljem ukupnog broja učenika maturanata u svakoj pojedinoj školi, napominju iz Grada.