Pretraga

Jedno od poželjnijih veleučilišta objavilo broj upisnih mjesta za maturante: Evo kolike su kvote na ZVU-u

A- A+

Među studijima koji su maturantima najpoželjniji već godinama se nalaze i oni koje izvodi Zdravstveno veleučilište u Zagrebu. Tako je bilo i prošle godine – izvanredni studij sestrinstva bio je četvrti najpoželjniji na upisima. Ovo veleučilište već je objavilo kvote za upise maturanata u 2023./2024. godinu, a maturanti studije na ovom veleučilištu moraju prijaviti do 1. srpnja.

sestrinstvo_zdravstvo

Ilustracija: Unsplash

Početkom veljače započele su prijave studija u sustavu Postani student, ali tek su rijetke visokoškolske ustanove objavile upisne kvote za 2023. godine.

Na sestrinstvo se upisuje 90 redovitih i 20 izvanrednih studenata

Među onima koje to jesu je Zdravstveno veleučilište u Zagrebu (ZVU), čiji se studiji već godinama nalaze među najpoželjnijima kod maturanata. Na njihov najpoželjniji, studij sestrinstva, ove se godine putem Središnjeg prijavnog ureda upisuje 90 redovitih i 20 izvanrednih te pet stranih studenata, isto kao i lani.

Na studiji fizioterapije upisivat će se 90 redovnih, 10 izvanrednih te pet stranih studenata, dok kvote za upis maturanata na preostale studije ZVU-a možete vidjeti u tablici ispod.

ZVU kvote 2023.

ZVU kvote 2023.

Studije trebate prijaviti do 1. srpnja

Prema informacijama objavljenima na stranici ZVU-a, kandidati koji žele konkurirati za upise na ove studije trebaju položiti osnovne razine obveznih ispita – Hrvatskog, Matematike i stranog jezika.

Od dodatne dokumentacije potrebna je potvrda pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis na studij, koju možete preuzeti ovdje. Trebat će vam i fotografija obaju strana osobne iskaznice, potvrda o posebnim postignućima koji se boduju na upisima, ako ih imate, a kandidatima koji su maturu položili prije 2023. i potvrda o položenim ispitima državne mature.

Dodatnu dokumentaciju potrebno je dostaviti najkasnije do 1. srpnja 2023. godine putem internog informacijskog sustava Zdravstvenog veleučilišta. Iako se većina ostalih studija može prijavljivati do objave konačnih rezultata mature, maturanti trebaju biti oprezni kod prijave studija ZVU-a jer je njih u Postani student moguće prijavljivati do 1. srpnja.

– Raspored upisa u prvu godinu biti će objavljen 19. srpnja 2023. godine. Upis će se obaviti na osnovu ostvarenog uspjeha na listi uspješnosti. Pristupnici koji steknu pravo upisa na Veleučilište dužni su tijekom studija osigurati radnu odjeću, obuću za pohađanje vježbovne nastave, ispuniti sve propisane zahtjeve koje u danom trenutku propiše nadležno tijelo ili institucija na kojoj se vježbe provode, a nastavno na epidemiološku situaciju. Pristupnici koji su ostvarili pravo na upis, a u propisanom roku se nisu upisali, gube pravo na upis. Ako u ime pristupnika upis obavlja neka druga osoba, navedena je dužna imati punomoć za zastupanje pristupnika ovjerenu kod javnog bilježnika, stoji u obavijesti ZVU-a za pristupnike koji se prijavljuju putem Središnjeg prijavnog ureda.

U nastavku možete vidjeti kriterije upisa na svaki od studija ZVU-a putem sustava Postani student. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab