Pretraga

KIF objavio rezultate osmosatnog prijemnog, a najbolji maturant na tom testiranju otkrio nam je tajnu svoga uspjeha

A- A+

Kineziološki fakultet u Zagrebu u ponedjeljak i utorak proveo je prijemni ispit za upise na kojemu je sudjelovalo ukupno 437 kandidata. To zahtjevno testiranje trajalo je za svakog od kandidata ukupno osam i pol sati, a najbolji rezultat na njemu ostvario je Tin Stošić, gimnazijalac iz Ogulina.

KIF/Foto: Srednja.hr

Privremeni neslužbeni rezultati razredbenog postupka za upis integrirani preddiplomskog i diplomskog sveučilišni studij Kineziologija već su poznati i možete ih vidjeti ovdje. Za prolazak je bilo potrebno ostvariti 163 boda, odnosno 36,30%.

Na rezultate se je moguće žaliti, a prigovori se podnose isključivo elektroničkim putem na e-mail adresu [email protected] i to u roku od 48 sati od objave privremenih rezultata, odnosno najkasnije do četvrtka, 5. srpnja do 18.00 sati. O rezultatima žalbe podnositelji će biti izviješteni također elektroničkim putem.

Najbolji rezultat na prijemnom ostvario ogulinski košarkaš

Izdvojeni članak

Zahtjevan prijemni za KiF trajao je više od osam sati: ‘Ocjene im nemaju nikakvo pokriće’

Najbolji rezultat na ovogodišnjem prijemnom za KIF ostvario je Tin Stošić, gimnazijalac iz Ogulina. Na listi je drugi, ali samo zato što prvoplasirani ima izravan upis i bez prijemnog, budući da pripada skupini sportaša I. kategorije.

Svoje zadovoljstvo rezultatom od 81,48%, mladi ogulinski košarkaš ne skriva.

– Ni ja sam ne mogu vjerovati da sam postigao tako dobar rezultat, ali normalno da iza toga stoji puno treniranja i priprema. Moram reći da se tajna najviše skriva u pripremama na koje sam ja išao, a to su Puls 220. Profesori su stvarno profesionalni i uz te pripreme vam garantiram upad, otkriva nam Tin tajnu svoga uspjeha.

Već smo prethodnih godina naučili kako ovaj prijemni nije nimalo jednostavan, što nam potvrđuje i sam Tin. Razredbeni postupak na KIF-u trajao je od 8 do 16:30 popodne, dakle praktički čitav dan. Male pauze pristupnici su imali tek u trenucima kada su čekali oslobođenje dvorane.

– Imali smo devet elemenata – odbojka, košarka, nogomet, rukomet, borilačke, ritmička gimnastika, sportska gimnastika, atletika i ples, te plivanje koje je na početku i koje je eliminacijsko. Mislim da je plivanje vrlo važno i dobro je što je eliminacijsko jer bilo bi glupo da si ‘kifovac’ i ne znaš plivati, smatra Tin.

Ocjene se ne obrazlažu pristupnicima

Izdvojeni članak

Ovi vas zadaci očekuju na prijemnom ispitu za zagrebački KiF

Kao najteži element Ogulinac je izdvojio borilačke vještine u kojoj je morao pokazati svoje sposobnosti u džuda. Prošle godine jedna nam je pristupnica kao veliki nedostatak prijemnog testiranja na KIF-u navela da kandidati za svoju ocjenu ne mogu dobiti nikakvo objašnjenje. Tina smo pitali što on o tome misli.

– Najlošije ocjene sam dobio iz džuda i stvarno ne znam zašto, mislim da bi mi bilo lakše da su mi objasnili zašto. Ali opet kada bi svakom objašnjavali zašto je dobio koju ocjenu, prijemni bi trajao četiri dana tako da stvarno ne znam precizno odgovoriti na to pitanje, kaže Tin.

Kao najlakše sportove izdvojio je odbojku i košarku. Košarku, već smo spomenuli, trenira, a odbojkom se čitav život bavi rekreativno. Iako je bio najbolji na prijemom, Tinu to i dalje ne garantira ‘upad’ na faks. Boduju se još i uspjeh u srednjoj školi te uspjeh na državnoj maturi. Rezultati mature bit će objavljeni tek za tjedan dana, 11. srpnja.

– Svi nestrpljivo čekamo taj dan. Nadam se da će biti sve dobro, zaključuje Tin.