Pretraga

Krenule su prijave za državnu maturu, a uskoro kreće i odabir studijskih programa

A- A+

Prijave ispita državne mature u ljetnom roku započele su u ponedjeljak i trajat će do 2. veljače u podne. Prijave studijskih programa u ljetnom upisnom roku bit će omogućene od 7. siječnja do 17. srpnja.

Srednju školu u Hrvatskoj sljedeće bi godine trebao završiti 46 201 maturant. Velik dio njih također će polagati ispite državne mature, koje mogu prijavljivati od ponedjeljka 1. prosinca pa sve do 2. veljače u podne.

Izdvojeni članak

Evo koliko ćete plaćati ispite državne mature

Prijave studijskih programa počinju u siječnju

Studijski programi još se ne mogu odabrati, no prijave istih u ljetom upisnom roku bit će omogućene od 7. siječnja do 17. srpnja 2015. godine (osim studijskih programa koji su odredili raniji rok prijave), objavio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje.

Prijave u sustav su različite za pojedine kategorije kandidata, zbog čega je važno da se pridržavate uputa koje donosimo.

Izdvojeni članak

Ni siromašni maturanti ne mogu biti oslobođeni troškova polaganja ispita na maturi

Proučite upute koje se odnose na vas

Također, nužno je dobro pročitati i prihvatiti Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa prilikom prve prijave.

Upute za učenike

Upute za kandidate koji četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završavaju u ustanovama za obrazovanje odraslih

Upute za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili od 2010. do 2014.

Upute za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010.

Upute za kandidate koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili ili završavaju u inozemstvu ili su strani državljani