Pretraga

Luka je jedan od strukovnjaka koji su rasturili državnu maturu pa doma odnijeli novčanu nagradu

A- A+

Luka Ladić jedan je od sjajnih strukovnjaka koji su postigli zavidan uspjeh na državnoj maturi pa dobili nagradu Ministarstva u iznosu od 2.500 kuna. Ispričao nam je kakav je bio osjećaj kad je saznao te koji su mu daljnji planovi za školovanje.

matura matematika kalkulator

Foto: srednja,hr

Među sjajnim ovogodišnjim maturantima koji su dobili nagradu Ministarstva obrazovanja u iznosu od 2.500 kuna je i Luka Ladić, učenik Tehničke škole u Čakovcu.

Ide na studij u susjednu Sloveniju

– Očekivao sam dobre rezultate, ali su me ugodno iznenadili ovi koje sam postigao. Obavezne predmete sam vrlo dobro riješio, matematiku 100%, hrvatski dobar i engleski vrlo dobar, a izborni predmet, informatiku, odlično, priča nam Luka.

luka ladić

Luka Ladić, strukovnjak iz Čakovca koji je za sjajan uspjeh na maturi dobio nagradu MZO-a
Foto: privatna arhiva

Kroz sve četiri godine srednje škole, pojašnjava, bio je pozoran na satu pa mu priprema za maturu nije oduzela previše vremena. Najviše je rješavao ispite mature iz prošlih godina. Nastavak školovanja, priča nam, planira u Mariboru, na faksu FERI, smjer telekomunikacije, no nakon završenog školovanja plan u je vratiti se u Hrvatsku.

‘Najbolji rezultati postižu se ponavljanjem i nadogradnjom’

Kao i ostale najmaturante, Luku smo pitali ima li, iz perspektive sjajnih rezultata koje je postigao, nekakav savjet ili poruku za buduće maturante.

– Poručio bih im da dobri rezultati zahtijevaju učestalo praćenje nastave ili nadoknađivanje kod kuće. Najbolji rezultati postižu se stalnim ponavljanjem i nadogradnjom znanja. Novac mi je dobrodošla pomoć za pripreme upisa na faks. Naravno da ću djelić potrošiti i na obitelj i prijatelje, zaključio je naš mladi sugovornik.


Pročitajte tekstove o drugim najboljim maturantima 2021.

Matematiku je riješio bez greške, a sve ostale ispite na maturi s preko 90 posto: Upoznajte Andreja

Dino je na maturi iz Engleskog imao sto posto pa dobio novčanu nagradu: Kupit će laptop za faks

Davor je rasturio maturu pa dobio nagradu od 5.000 eura: Otkrio nam je kako se pripremao

Matko je riješio sto posto Matematike i Fizike: Sad kući nosi nagradu od 5.000 dolara

Eugen je jedan od najboljih maturanata: Matematiku i Fiziku riješio sa sto posto, iz svega dobio petice