Pretraga

Manje mjesta za ovogodišnje maturante u odnosu na lani: Objavljene upisne kvote na Sveučilištu u Osijeku

A- A+

Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku objavilo je ovogodišnji natječaj za upise u  I. godinu preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija na svojim znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta Josipa. Ove je godine mjesta za upis 3.684 nova studenta što je za 41 mjesto manje u odnosu na prošlu godinu.

Screenshot iz promotivnog videa Ekonomskog fakulteta u Osijeku; YouTube

Na studije Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku ove se godine može upisati 3.684 nova studenta. Ovih dana ondje je objavljen natječaj za upis u prvu godinu studija, a uz njega i tablica s kvotom za svaki od studija. Od ukupnog broja mjesta 2.939 ih je rezervirano za redovne studente, 686 za izvanredne, a 59 za strane studente.

Izdvojeni članak
sveučilište u splitu

I drugo najveće sveučilište objavilo upisne kvote za 2020./2021.: Pogledajte koliko je mjesta u Splitu

Ove godine najviše je mjesta na Ekonomskom fakultetu, 425, zatim na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, 365 te na Filozofskom fakultetu 310.

Poseban dio natječaja odnosi se na kvotu za Hrvate izvan RH. Za njih je na pojedinim osječkim studijima rezervirano 72 mjesta, a u posebna kvota odnosi se na hrvatske manjine u europskim državama (u Republici Austriji, Republici Srbiji, Republici Sloveniji, Slovačkoj Republici, Rumunjskoj, Republici Makedoniji, Mađarskoj, Talijanskoj Republici, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Republici Kosovo i Republici Bugarskoj) i na hrvatske iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke.

Prema nedavno objavljenim podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, ako se uzmu u obzir studiji s kvotom većom od 20 mjesta, trenutno najpoželjniji studij u Osijeku je studij sestrinstva na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. To je ujedno i peti najpoželjniji studij u Hrvatskoj s kvotom većom od 20 mjesta. Na sestrinstvo u Osijeku ove se godine upisuje 30 studenata, studij je odabralo 467 maturanata, a prvi je izbor za njih 124.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.49 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.