Pretraga

[Matura ’18] Stigla rješenja iz Geografije: Provjerite kako ste odradili ovaj ispit

A- A+

Uz Sociologiju za koju su prethodno stigla rješenja, u ponedjeljak je nešto više od 500 pristupnika polagalo Geografiju. Upravo su stigla i rješenja pa provjerite koliko ste točnih odgovora skupili. Objavljujemo i pragove prolaznosti na ovom predmetu s ljetnog roka prošle godine.

Foto: Pixabay

Odmah nakon ispita smo razgovarali s troje maturanata iz Bjelovara, Đakova i Grubišnog polja. Imali su primjedbe na to što se kalkulator nije mogao koristiti, a zadaci su sadržavali astronomske znamenke, kao i na to što se minimalan broj karata ticao Europe.

Izdvojeni članak

Maturanti su dosta uznemireni radi ispita iz Geografije: Nikad teže karte, zadaci iscrpljujući bez kalkulatora

– Mogu reći da je za razliku od prijašnjih godina test bio puno teži i zahtjevniji. Raspoređenost karata je bila najgora do sada. Većina mature se svodila na Aziju, dok Europe skoro pa nije ni bilo. Jos jedan veliki minus je što se kalkulator nije smio koristiti, a zadaci s brojevima su bili astronomski i uzimali su previše vremena. Primjerice broj stanovnika je 5500000, površina je 36000 km2 pa izračunaj broj stanovnika po kilometru kvadratnom. Smatram da jedini način da ocjene budu optimalne su da se prag spusti više nego prijašnjih godina, jer je matura stvarno bila teška, rekao nam je Dorian nakon ispita iz Geografije.

Ovaj maturant Gimnazije A. G. Matoša iz Đakova se dotaknuo i toga da zbog navedenih okolnosti očekuje snižavanje pragova prolaznosti. No, oni će tek naknadno biti poznati. Do tada možete pogledati koliki su bili na ispitu iz Geografije na ljetnom roku prošle godine.

Na ispitu iz Geografije ove su godine pristupnici trebali odgovoriti 92 pitanja za 120 minuta.

U potonjim dokumentima možete pogledati koliko ste odgovora uspjeli skupiti.

[scribd id=381712746 key=key-tF3zmiiapmeHOqijTkZY mode=scroll]

[scribd id=381713243 key=key-fliFTvp9Dz9BxuVBu9lW mode=scroll]

[scribd id=381713337 key=key-Onu52y85YGFXSNtjIUK2 mode=scroll]

[scribd id=381713391 key=key-YYbYlsz6NPrvdMgjZrDJ mode=scroll]

_______________________________________________________________

Svoje bodove za maturu možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova za maturu.