Pretraga

[Matura ’21] Izašli ispitni katalozi za maturu: Poznato kako će izgledati testovi iz svih predmeta

A- A+

Jesenski rok državne mature završio je prije otprilike dva tjedna, a već ovog ponedjeljka Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je i ispitne kataloge za maturu u 2020./2021. godini. Ispitnim katalozima propisano je koje sve sadržaje učenici moraju usvojiti kako bi uspješno položili svaki od predmeta.

foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Koja je struktura ispita iz predmeta kojeg polažete, koliko će ispit vremenski trajati i koliko zadataka morate riješiti, koje gradivo morate pripremiti i naučiti za maturu, a koje ne, što od pribora ponijeti sa sobom na ispite – samo su neka od pitanja čije odgovore možete pronaći u ispitnim katalozima za državnu maturu 2020./2021.

Izdvojeni članak

[Matura ’21] Objavljen popis lektira za esej iz Hrvatskog na državnoj maturi!

Ispitne kataloge Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ovog ponedjeljka, a možete ih vidjeti na ovoj poveznici. U narednim tjednima na portalu srednja.hr objavljivat ćemo i sažete prikaze svakog od kataloga vezanih uz predmete koji se polažu na maturi.

Na istom mjestu, uz kataloge, objavljene su i preporuke za rješavanje ispita iz Matematike, knjižice formula za Matematiku i Fiziku slične dokumente koji vam mogu biti od velike koristi prilikom priprema.

Popis djela za esej iz Hrvatskog na obje razine nalazi se na linku.

Podsjetimo, ranije ove godine objavljen je i kalendar polaganja ispita na maturi 2020./2021. Prijave ispita počinju u prosincu, a prvi ispiti pišu se 1. lipnja 2021. Čitav raspored pisanja ispita mature u 2021. pogledajte ovdje.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.