Pretraga

Matura: Odgađa se ispit iz hrvatskog jezika

A- A+

Na današnjem pisanju eseja iz hrvatskog jezika dogodio se skandal zbog kojeg se odgađaju ispiti iz državne mature. Naime, u tri srednje škole je greškom učenicima podijeljen ispit iz književnosti i gramatike, umjesto eseja. Ravnateljica V. gimnazije Vladimir Nazor u Splitu Ankica Kovač rekla je da je riječ samo o manjem proceduralnom propusti i da nitko od učenika nije vidio pitanja koja se trebaju odgovarati tek sutra. No iz NCVVO-a je odlučeno da se ispit hrvatskog jezika odgađa za petak 31. svibnja s početkom u 14:00 sati.

Pisanje eseja iz hrvatskog jezika na državnoj maturi završilo je skandalom zbog kojega se odgađa polaganje ispita za petak 31. svibnja u 14:00 sati, a polaganje grčkog jezika se odgađa na 11. lipnja. Naime, u V. gimnaziji Vladimira Nazora u Splitu, Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju i Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Đakovu su greškom podijeljeni ispiti iz književnosti i gramatike, umjesto eseja .

Ravnateljica V. gimnazije Vladimira Nazora u Splitu Ankica Kovač u popodnevnim je satima potvrdila pogrešku u dijeljenju, tvrdeći kako ipak nitko nije vidio pitanja. Prema njenim riječima, dogodila se manja proceduralna greška te se ipak ispostavilo kako nije zanemariva.

NCVVO je donio odluku da se ispit iz hrvatskog jezika koji se trebao provesti sutra, odgađa za petak 31. svibnja. Maturante, pak, očekuju druga pitanja iz nove inačice test kako bi se otklonile sve sumnje da je netko dan prije saznao sadržaj ispita.

Ispitni kooridnatori koji su napravili grešku su smjenjeni, prenosi Index.hr.

Po raznim forumima su se proširila pitanja koja su učenici zapamtili u trenutku kad su dobili krive testove u ruke.

Pitanja koja su se pojavila na forumima