Pretraga

Nema kašnjenja: Škola im zaključava vrata u 7:50, a đaci ovise o busevima koji rijetko voze

A- A+

U točno 7:50 minuta zaključavaju se vrata V. gimnazije ‘Vladimir Nazor’ u Splitu. Naime, tada kreće nastava, a kako dio učenika u školu putuje iz udaljenih krajeva događa se da oni koji zakasne samo pa minuta nosom ‘nalete’ na – zaključana vrata.

Screenshot: Google Maps

– Imamo novo pravilo u školi po kojem moramo dolaziti u školu u 7:50 sati, a ako zakasnimo, vrata nam se zaključavaju. U našoj školi je velik broj učenika putnika koji ovise o počesto rijetkim linijama iz svojeg mjesta prema gradu, kao i o prometnim gužvama na relaciji kojom putuju, pa znaju zakasniti nekoliko minuta na nastavu. No, redovito nailaze na ključ u bravi školskih vrata, požalili su se učenici splitske V. gimnazije Slobodnoj Dalmaciji.

Izdvojeni članak

Zaključavanjem škola ravnatelji rade Pernaru najbolju reklamu

U kućnom redu te škole navedeno je da su đaci dužni dolaziti u školu najkasnije 10 minuta prije početka nastave, te školu napustiti najviše 10 minuta nakon završetka. Kako je za Slobodu Dalmaciju ispričala ravnateljica škole Ankica Kovač, to pravilo zapravo nije nikakva novost. Već neko vrijeme prvi sat započinje u 7:50 sati, a sve kako bi se uskladili s učenicima IV. gimnazije ‘Marko Marulić’, koji u istoj zgradi nastavu naizmjenično imaju u popodnevnoj smjeni.

– U vremenu između dvije smjene u zajedničkoj nam školskoj zgradi zna vladati velika gužva, pa smo pomakli prvi sat ujutro deset minuta ranije kako bismo ostavili vremena da jedna smjena ode kući, a druga dođe na nastavu. Vjerujte nam, putnicima zaista toleriramo eventualno kašnjenje, a nadamo se da ćemo se uskoro vratiti na stari raspored, onaj s početkom u 8 sati, ako nam Ministarstvo obrazovanja odobri skraćivanje šestog i sedmog sata za pet minuta, rekla je za Slobodnu Dalmaciju ravnateljica Kovač.