Pretraga

NCVVO donio odluku za engleski, a rezultati mature očekuju se od podne

A- A+

Nakon curenja eseja engleskog s A razine mature noć prije ispita po društvena mrežima, maturanti su pisali esej koji je, kada se prevede s hrvatskog na engleski, bio gotovo isti onaj koji su mogli pročitati noć prije na društvenim mrežama.

screenshot: Procureni esej engleski

Izdvojeni članak

Pravne zavrzlame dva dana uoči objave rezultata mature: Priznati ili ne priznati esej

NCVVO je tek u nedjelju završio dodatnu analizu eseja A razine, a prema prvim rezultatima dostupnima medijima od  četvrtka pokazalo se da nema većih odstupanja od rezultata u prošlim godinama.

– Cijela matura bazirana je na skupu znanja koji se ne mogu steći tijekom jedne noći. Ove godine smo naišli smo na neočekivano i očekivane probleme, a radimo na tome da u ponedjeljak učenici mogu vidjeti sve rezultate na svojim stranicama, rekao je Načelnik odjela za organizaciju i provođenje ispita Zlatko Zadec.

Ispit iz Engleskog jezika, održan 19. lipnja 2015., na Državnoj maturi 2014./2015. sastojao se od tri dijela (čitanje s razumijevanjem, slušanje i pisanje eseja) koji će se uzeti u obzir za konačan izračun ocjene pristupnicima, objavljeno je iz NCVVO-a. Ispit je prema njihovoj analizi u cijelosti regularan na A i B razini.

-Ovim putem također potvrđujemo završetak provedbe ljetnoga roka Državne mature 2014./2015. i najavljujemo objavu rezultata u skladu s „Kalendarom ljetnog roka Državne mature šk. god. 2014./2015.“ za sutra, ponedjeljak, 13. srpnja 2015. godine u 12 sati, objavio je NCVVO.