Pretraga

NCVVO je objavio rješenja ispita iz Informatike, provjerite koliko ste bodova imali

A- A+

U petak je na ljetnom roku mature preko 2.500 maturanta pisalo Informatiku, a NCVVO je danas objavio rješenja iz tog ispita pa možete provjeriti kako ste riješili ispit i vidjeti kako stojite.

informatika državna matura 2022

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

U petak je više od 2.500 pristupnika na ljetnom roku ovogodišnje državnem mature polagalo Informatiku. Ispit je, prema onome što su nam rekli maturanti, bio težak, no dosta sličan onima koji su se javili na prošlogodišnjim maturama.,

– Ispit sam napisala brzo i nisam se previše opterećivala. Zadnja skupina zadataka mi je bila najteža jer je trebalo pisati korake u programiranju te su zadaci bili užasno opširni i komplicirani. Ponovilo se nekoliko zadataka. Primjerice, zadatak u kojem je trebalo sa slike iščitati korake u otvaranju mapa na principu: disk C – HRV – A ili B – inf itd. Također se ponovio i zadatak s bojama u kojem treba pretvoriti zapis crvene boje u dekadski zapis. Dobra stvar je da su se ponavljala pitanja s ovogodišnje probne mature. Po meni je bilo sasvim dovoljno vremena za rješavanje, rekla nam je maturantica Franka s kojom smo razgovarali netom nakon održanog ispita.

Za ovu godinu se određuje novi prag prolaznosti na svim ispitima, no napomenimo da je na Informatici prošle godine iznosio 28 posto. Pragove za ostale ocjene i predmete možete vidjeti ovdje.

Ispod možete vidjeti kako ste trebali riješiti zadatke iz Informatike. Napomena: u dokumentima se najprije nalaze zadaci, a potom i rješenja ispita. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.20 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.