Pretraga

Nula mjesta za maturante na čak pet studija: Donosimo upisne kvote Sveučilišta u Osijeku

A- A+

Bliži se državna matura, a time i vrijeme upisa na studije. Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na sjednici održanoj krajem ožujka usvojio je prijedlog odluke o upisnim kvotama u prvu godinu studija. U odnosu na lani, upisna kvota na osječkom Sveučilištu za 2019./2020. smanjena je za 105 mjesta.

Screenshot iz promotivnog videa Ekonomskog fakulteta u Osijeku; YouTube

Na preddiplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije te preddiplomske stručne studije Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku za ovu je godinu predviđeno 3.725 mjesta, što je 105 mjesta manje u odnosu na lani.

Najviše mjesta na području društvenih znanosti

Izdvojeni članak

Na sedam studija neće se upisivati novi studenti: Objavljene kvote Sveučilišta u Rijeci

Od ukupne brojke, 2.895 mjesta rezervirano je za redovne studente, a njih 766 za izvanredne. Ostatak od 64 mjesta namijenjen je stranim studentima.

Najviše je mjesta u području društvenih znanosti, 947, od čega najviše na osječkom Ekonomskom fakultetu, njih 525.

Među fakultetima koji će upisivati najveći broj studenata tu su još i Fakultet agrobiotehničkih znanosti s 360 mjesta, Pravni na čijim je sveučilišnim i stručnim studijima ukupno 359 mjesta te Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti s ukupno 336 mjesta.

Na neke studije neće se upisivati novi studenti

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Sveučilište u Zagrebu nije objavilo upisne kvote, ali posebna kvota za dijasporu je poznata

Na pet studija ove se godine neće upisivati novi studenti, a to su: sveučilišni studij Dentalna higijena (Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo), studij Kazališno oblikovanje (Akademija za umjetnost i kulturu), smjer Informatika stručnog studija Elektrotehnike (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija) te stručni studiji Trgovina i Računovodstvo (Ekonomski fakultet).

Izvanredni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Osijeku  i Slavonskom Brodu izvodit će se samo ako se popuni kvota. Prema odluci Senata, upisna kvota za redovite studente starije od 25 godina je 35 mjesta, a za izvanredne starije od 25 ukupno je 100 mjesta na odabranim studijima.

Detaljnije o tome koliko će se novih studenata upisivati na pojedine studije Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku doznajte u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [754.01 KB]

__________________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.