Pretraga

Na sedam studija neće se upisivati novi studenti: Objavljene kvote Sveučilišta u Rijeci

A- A+

Sveučilište u Rijeci objavilo je upisne kvote za svoje studije u akademskoj godini 2019./2020. Ukupno će se na riječko Sveučilište moći upisati 3.578 novih studenata, što je za 72 mjesta manje u odnosu na prošlu godinu.

Medicinski fakultet Rijeka; Screenshot: YouTube

Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci utvrđeno je 3.578 slobodnih mjesta za upis u I. godinu studija 2019./2020. akademske godine. Od toga je 2.614 mjesta za redovite studente, 865 mjesta za izvanredne studente te 99 mjesta za studente strane državljane (izvan država članica EU). Maturantima je ponuđen je upis na 49 studijskih programa.

Pravo upisa izvan kvote, a pod uvjetom da prijeđu bodovni prag i zadovolje na eventualnoj dodatnoj provjeri imaju hrvatski branitelji i djeca stradalih branitelja ili civilnih invalida iz Domovinskog rata te kandidati sa 60-postotnim i većim tjelesnim oštećenjem.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Dubrovniku objavilo upisne kvote za akademsku godinu 2019./2020.

Značajno smanjen broj mjesta na Ekonomskom, povećan na Učiteljskom

Najviše je mjesta i ove godine na riječkom Ekonomskom fakultetu, 590, ali valja napomenuti kako je na tom fakultetu u odnosu na prošlu godinu broj mjesta smanjen za 70. Po broju upisnih mjesta slijede ga Filozofski fakultet s kvotom od 437 te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu s 433 mjesta.

Za razliku od Ekonomije na kojoj je kvota značajno smanjena, najveći porast mjesta bilježi se na riječkom Učiteljskom fakultetu. Lani se na njega moglo upisati 80 maturanata, ove godine mjesta je za njih 120, a do tog povećanja došlo je na studiju Rani predškolski odgoj i obrazovanje.

Sedam studija stavljeno u mirovanje

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Sveučilište u Zagrebu nije objavilo upisne kvote, ali posebna kvota za dijasporu je poznata

Nekolicinu studija Sveučilište u Rijeci u narednoj akademskoj godini stavlja u mirovanje, što znači da se na njih neće upisivati novi studenti.

Riječ je o sljedećim studijima: Gluma i mediji (Akademija primijenjenih umjetnosti), stručni studij Medicinsko-laboratorijska dijagnostika (Fakultet zdravstvenih studija), Dentalna higijena (Medicinski fakultet), dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij Informatika u slobodnoj kombinaciji sa studijima Filozofskog fakulteta (Odjel za informatiku), stručni studij Strojarstvo (Tehnički fakultet), stručni studij Brodogradnja (Tehnički fakultet) te stručni studij Elektrotehnika (Tehnički fakultet).

Upisne kvote za svaku od sastavnica Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2019./2020. možete vidjeti u tablici u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

__________________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap