Pretraga

Objavljena rješenja matura Biologije i Fizike na drugom roku: Sada možete izračunati svoje bodove

A- A+

Objavljena su rješenja matura Biologije i Fizike u drugom roku. Oba ispita polagala su se krajem prošlog tjedna. Biologiju je pisalo oko 100 pristupnika, a Fiziku njih oko 200. Sada možete pogledati kako ste napisali taj ispit te izračunati svoje bodove.

matura_fizika

Fizika | foto: srednja.hr

U tijeku je drugi tjedan drugog roka državne mature u kojem se polaže i Hrvatski jezik. U ponedjeljak je tako na redu test i sažetak, a odmah u utorak maturanti će pisati esej. Sada je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio rješenja dvaju izbornih predmeta koji su se pisali prošlog tjedna.

Riječ je o Biologiji i Fizici, izbornim predmetima koje i inače prijavljuje najveći broj maturanata. Prema podacima koje smo saznali Biologiju je na drugom roku pisalo oko 100 pristupnika, a Fiziku njih 200. Podsjetimo, ove godine na prvom roku Fiziku je palo čak 46 posto kandidata. Nakon ispita mnogi su maturanti bili nezadovoljni jer im je ispit bio pretežak.

Izdvojeni članak
kalkulator ravnalo penkala i matematička bilježnica

Maturante na Matematici mučila geometrija: ‘Nekoliko puta sam skoro počela plakati usred ispita’

– Ove godine ispit je sto puta teži po meni od prijašnjih godina. Zbunjujuće je bilo treće pitanje prve knjižnice. Trebale su se odabrati točno ucrtane sile, ali je pitanje užasno neprecizno i teško za dogovoriti. Kao i sva pitanja druge knjižice, podijelila je Luka nakon prvog roka.

Na Biologiji situacija s ocjenama na prvom roku bila je nešto bolja od Fizike. Prosječna ocjena bila je 2,6, ali i dalje nešto lošije nego prošle godine kada je prosječna ocjena bila 2,8. Oni koji su pisali ove mature na drugom roku sada mogu pogledati rješenja zadataka. U nastavku možete vidjeti ispite i rješenja matura Biologije i Fizike na drugom roku. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Biologija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Fizika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab