Pretraga

Objavljena rješenja matura Informatike i Povijesti: Pogledajte kako ste ih napisali

A- A+

Objavljeni su ispiti i rješenja matura koje su se pisale u srijedu, a to su bile Informatika i Povijest. Informatiku je pisalo više od 3.000 maturanata, dok ih je na Povijesti bilo manje od tisuću. Sada možete provjeriti kako ste riješili navedene ispite.

državna matura ocjena

Matura | foto i ilustracija: srednja.hr

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je rješenja matura Informatike i Povijesti. Oba ispita polagala su se u srijedu, a maturanti sada mogu otprilike znati kako su riješili te ispite. Informatiku je pisalo njih 3.335, a Povijest 856.

– Nakon ispita sam se počela smijati s frendicom koja je sjedila iza mene, test je bio uredu po težini, ali meni je osobno bilo premalo vremena, a to su i moji frendovi rekli. Iskreno sam se pripremala onako dva dana prije, ako i toliko, ništa previše, ali mislim da ako ste se pripremali da vam ne bi bilo teško. Više se brinem oko Fizike jer je to strašno, a ovo je bilo, onak’ – turistički, rekla nam je Mia nakon mature Informatike, a ostale dojmove s te mature pročitajte ovdje.

Matura Povijesti pak je maturantima, barem onima s kojima smo razgovarali, bila najlakša do sada. Kazali su nam da je na ispitu bilo dosta pitanja opće kulture.

– Dojam nakon ispita je jako pozitivan. Nije uopće bilo teško, ni jedan dio ispita mi nije bio nimalo težak. Pripremala sam se tako da sam rješavala prijašnje mature i bile su malo teže od ove. Pripremala sam se oko 3 tjedna svakodnevno, ispričala nam je maturantica Veronika, a dojmove ostalih maturanata nakon Povijesti pogledajte ovdje.

Prošle godine za prolaz na Informatici trebalo je riješiti 28 posto ispita točno, a za dvojku iz Povijesti trebalo je imati 30 posto točnih odgovora. Pragovi se svake godine ponovno sastavljaju pa može doći do promjena, a sve prošlogodišnje možete pogledati ovdje. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispite iz Informatike i Povijesti. U dokumentima su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Informatika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Povijest

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab


Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr