Pretraga

Objavljena rješenja matura iz Likovne umjetnosti i Logike, provjerite kako ste riješili ispite

A- A+

Objavljeni su ispiti i rješenja s matura koje su se pisale u utorak, a to su Likovna umjetnost i Logika. Likovni je ove godine pisalo 1.771 maturanta, a Logiku njih 107. Sada možete izračunati koliko ste bodova ostvarili na tim ispitima.

Likovna umjetnost – matura | foto: srednja.hr

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je rješenja matura Likovne umjetnosti i Logike. Oba ispita polagala su se u utorak, a maturanti sada mogu otprilike znati kako su riješili te ispite.

– Cijeli drugi dio ispita je bila analiza samo jednog od tih djela – i to s pitanjima poput analiziraj povijesni kontekst nastanka i pronalaska skulpture, kojim je postupcima nastalo i od kojih materijala ili analiziraj kontekst muzeja u kojem se nalazi. Lošinjski Apoksiomen će biti razlog moje smrti. Pitanja su, osim toga, bila poprilično jasna te su mi najteža bila ona gdje se tražilo povijesno razdoblje što mi nikad nije išlo, ispričala nam je nakon ispita iz Likovnog maturantica Ana, a dojmove ostalih maturanata možete pročitati ovdje.

Na maturi se svake godine određuje novi prag prolaznosti, no za usporedbu prošle godine je za prolaz iz Likovnog i Logike trebalo 30 posto. Ostale pragove prolaznosti od prošle godine možete pogledati ovdje. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispite iz Likovne umjetnosti i Logike. U dokumentima su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Likovna umjetnost

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Logika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr