Pretraga

Objavljeni ogledni ispiti za novu maturu u 2022.: Riješite neke od zadataka iz ključnih predmeta

A- A+

Učenici koji će biti maturanti iduće školske godine dio nastave pohađali su prema novim kurikulumima, a njima će biti prilagođeni i ispiti državne mature. Zbog toga je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio ogledne ispite.

maturantica

Foto: srednja.hr

Jedan od najboljih načina pripreme za držanu maturu rješavanje je ispita s prošlih rokova, ali ove godine ispiti će biti sastavljeni prema novim kurikulumima. Zato je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio ogledne ispite za sve predmete koje pristupnici mogu polagati na državnoj maturi u školskoj godini 2021./2022. Oni su objavljeni uz ispitne kataloge, a svi učenici, pristupnici i drugi zainteresirani mogu ih preuzeti na ovoj poveznici.

Uz to što su maturantima dostupni ovi ogledni testovi, drugi način upoznavanja s maturom izrađenom prema novim kurikulumima bit će i probna matura.

– Te će ispite nastavnici moći samostalno primijeniti u svojim razredima. Dakle, ne radi se o klasičnim ispitima visokoga rizika kao što je redovna državna matura, već o tome da je Centar pripremio probne ispite i popratne materijale koji će učenicima i nastavnicima poslužiti da se upoznaju sa sadržajima i ishodima koji se ispituju. Centar će potom provesti upitnike za učenike i nastavnike kojima će cilj biti steći uvid u iskustva i mišljenja vezana za nove ispite, rekli su nam prije nekoliko mjeseci iz NCVVO-a, a više o tome čitajte na poveznici.

U nastavku smo izdvojili nekoliko pitanja iz oglednih ispita Hrvatskog, Matematike i Engleskog jezika, pokušajte ih riješiti.

Hrvatski jezik
Matematika
Engleski jezik
Objavljeni ogledni ispiti za novu maturu u 2022.: Riješite neke od zadataka iz ključnih predmeta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap