Pretraga

Pokrenut još jedan Tehnički fakultet u Hrvatskoj na kojemu se može studirati računarstvo

A- A+

Zanimanja tehničke struke tražena su na tržištu rada pa će brojne razveseliti vijest kako je u Hrvatskoj pokrenut još jedan fakultet koji obrazuje taj kadar. Riječ je o Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Puli, gdje će se od sljedeće godine moći studirati na dva studija.

Foto: Pixabay

Kako piše Glas Istre, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od ovog tjedna u svojem sastavu dobilo je Tehnički fakultet. Fakultet je formalno nastao u ponedjeljak iz dosadašnjeg Odjela za tehničke studije.

Izdvojeni članak

Pri Veleučilištu Velika Gorica pokrenut novi smjer koji ne postoji nigdje u Europi

Pulski Tehnički fakultet maturantima nudi studij strojarstva (koji je do sada postojao u sklopu Odjela) i novi sveučilišni studij računarstva, za čije je izvođenje dopusnica konačno izdana. Predstoji još registrirati fakultet na Trgovačkom sudu.

Novi, sveučilišni studij računarstva, kako je za Glas Istre kazala prorektorica Nevenka Tatković, upisuje se 80 studenata – 45 redovitih, 30 izvanrednih i pet stranaca.

– Bit će to još jedan u nizu studijskih programa koje studenti mogu izabrati na pulskom sveučilištu. Dakle, osim studija u području dosadašnjih društvenih i humanističkih znanosti i umjetnosti, studenti mogu birati i studije u STEM području. Studij računarstva je suvremeno koncipiran i po kvaliteti usporediv sa srodnim studijima u Hrvatskoj, kazala je za Glas Istre Tatković i dodala kako će se u svrhu stjecanja praktičnih znanja i vještina unaprijeđivati dobra suradnja s gospodarstvom.

Napomenimo ovom prilikom i kako je Sveučilište u Puli objavilo natječaj za upis novih studenata u sljedeću akademski godinu. U 2019./2020. ondje se upisuje 1.435 novih studenata, od čega 1.069 redovnih, 280 izvanrednih i 86 stranih studenata.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [559.58 KB]